Ισραήλ: Επίθεση της Χεζμπολάχ στα βόρεια με αντι-αρματικούς πυραύλους – Πληροφορίες για τουλάχιστον 5 τραυματίες


Η Χεζμπολάχ προχώρησε σε αντίποινα μετά από επιθέσεις που δέχτηκε στο Λίβανο, εξαπολύοντας πυραυλική επίθεση κατά του βόρειου Ισραήλ. Συγκεκριμένα, η λιβανέζικη οργάνωση εκτόξευσε δύο αντιαρματικούς πυραύλους κατά στόχων στην περιοχή της Μεναρά, στην Άνω Γαλιλαία, προκαλώντας τραυματισμούς στο Ισραήλ. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για περαιτέρω φροντίδα​.

Σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) αντέδρασαν άμεσα, πραγματοποιώντας βομβαρδισμούς σε θέσεις της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Τα χτυπήματα αφορούσαν κυρίως στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ σε περιοχές όπως η Χούλα και η Κφαρ Σούμπα.

Η ένταση κλιμακώνεται σε ένα ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον, με τις συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Ισραήλ-Λιβάνου να αυξάνονται, καθώς οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν συνεχείς επιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ισραηλινός στρατός έχει επίσης ενισχύσει την παρουσία του στα βόρεια σύνορα λόγω των αυξανόμενων απειλών από τη Χεζμπολάχ, με στόχο να προστατέψει τους πολίτες που κατοικούν κοντά στην περιοχή​.

Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ