Καθοριστική περίοδος για το Κυπριακό – Επαφές Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη


Η σημερινή συνάντηση μεταξύ του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη επιβεβαιώνει τον κοινό τους βηματισμό σε δύο καίρια ζητήματα: το Κυπριακό και την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου.

Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, όπου θα βρεθούν και οι δύο ηγέτες μαζί με άλλους διεθνείς παράγοντες, η ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό αναδεικνύεται ως προτεραιότητα. Οι επαφές θα κορυφωθούν κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου θα εξεταστούν οι πιθανότητες για τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

Ταυτόχρονα, η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Κρήτης και Κύπρου, ένα φιλόδοξο έργο που θα ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο, συζητήθηκε εκτενώς. Παρά τα οικονομικά εμπόδια που έχουν προκύψει, και οι δύο πλευρές επιδεικνύουν πολιτική βούληση για την προώθηση του έργου, ενώ η συμφωνία σχετικά με την επιβάρυνση του κόστους παραμένει κρίσιμη​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ