Στην «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. απατεώνας που εξαπάτησε ηλικιωμένη υποδυόμενος τον γιατρό στο «γνωστό κόλπο»


Υπό το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης για να χειρουργηθεί η κόρη της απέσπασε 40.000 ευρώ από την ηλικιωμένη γυναίκα στην Πάτρα.

Εξιχνιάσθηκε μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, υπόθεση απάτης που διαπράχθηκε στις 10-9-2024 σε περιοχή της Πάτρας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός ημεδαπού άνδρα τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται, ο κατηγορούμενος ενεργώντας με συνεργούς του, που αναζητούνται στις 10-9-2024, στην Πάτρα, εξαπάτησαν τηλεφωνικά ηλικιωμένη, γυναίκα με το πρόσχημα της άμεσης ανάγκης να υποβληθεί η κόρη της σε χειρουργείο λόγω προγενέστερου ατυχήματος και της αφαίρεσαν 40.000 ευρώ.

Από την προανάκριση των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος μετέβη με μοτοσικλέτα στην οικία της ηλικιωμένης, από την οποία απέσπασε το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του κατηγορούμενου και των συνεργού του θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ κατασχέθηκε η μοτοσυκλέτα του ως μέσο διευκόλυνσης διάπραξης της αξιόποινης πράξης.

Υπενθυμίζεται, οτι όπως είχε γράψει το pelop.gr η ηλικιωμένη γυναίκα από τα Βραχνέικα είχε καταγγείλει τον άγνωστο -τότε- δράστη για την εν λόγω απάτη με λεία 40.000 ευρώ.

Ο δράστης είχε τηλεφωνήσει στην ανυποψίαστη γυναίκα και με το πρόσχημα τραυματισμού της κόρης της σε τροχαίο -παριστάνοντας το γιατρό- την έπεισε να παραδώσει σε έτερο άγνωστο δράστη το ποσό των 40.000 ευρώ για να τη σώσει.

Μόλις αντιλήφθηκε τί είχε συμβεί, κατήγγειλε την απάτη στην Αστυνομία, με τα χρήματα να «έχουν κάνει φτερά».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ