Ζουμερά Υλικά: 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια Χυμός από 2 πορτοκάλια Ξύσμα από 1 πορτοκάλι 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 1 κ.σ. μουστάρδα 2 κ.σ. μέλι 3 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι Φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο ή θυμάρι) Εκτέλεση: Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και το πιπέρι. Βυθίζουμε τα παϊδάκια στη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά για 4 ώρες) ώστε να απορροφήσουν όλα τα αρώματα. Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα μία φορά στη μέση του ψησίματος, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανά απ’ έξω αλλά ζουμερά μέσα. Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, βάζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να δημιουργηθεί μια αρωματική σάλτσα. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα πορτοκαλιού από πάνω και συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά ή πατάτες φούρνου. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ιδιαίτερο τραπέζι, προσφέροντας έντονα αρώματα και γεύσει


Η συνταγή για παϊδάκια με πορτοκάλι συνδυάζει την τρυφερότητα του αρνιού με τη γλυκόξινη γεύση του πορτοκαλιού, δημιουργώντας ένα γεύμα που είναι ταυτόχρονα πλούσιο και αρωματικό. Το πορτοκάλι δίνει μια φρέσκια νότα που συμπληρώνει ιδανικά την ένταση του κρέατος, ενώ η μαρινάδα βοηθά στο να αποκτήσουν τα παϊδάκια εξαιρετική γεύση και ζουμερή υφή.

Παιδάκια με σως πορτοκάλι

Υλικά:

  • 1 κιλό παϊδάκια αρνίσια
  • Χυμός από 2 πορτοκάλια
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο ή θυμάρι)

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάρισμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το ελαιόλαδο, το αλάτι, και το πιπέρι. Βυθίζουμε τα παϊδάκια στη μαρινάδα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά για 4 ώρες) ώστε να απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
  2. Ψήσιμο: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, γυρνώντας τα μία φορά στη μέση του ψησίματος, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και να είναι τραγανά απ’ έξω αλλά ζουμερά μέσα.
  3. Σάλτσα: Εν τω μεταξύ, βάζουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε μια κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πήξει ελαφρώς και να δημιουργηθεί μια αρωματική σάλτσα.
  4. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε τα παϊδάκια με τη σάλτσα πορτοκαλιού από πάνω και συνοδεύουμε με ψητά λαχανικά ή πατάτες φούρνου.

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα ιδιαίτερο τραπέζι, προσφέροντας έντονα αρώματα και γεύσεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ