Τρουφάκια σοκολάτας με καρύδα


Τα τρουφάκια σοκολάτας είναι ένα κλασικό γλυκό που αγαπάμε όλοι. Φτιαγμένα με απλά υλικά, προσφέρουν πλούσια γεύση και είναι τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για επίσημο τραπέζι είτε για απλή απόλαυση στο σπίτι. Με υλικά όπως η σοκολάτα, η κρέμα γάλακτος και το κακάο, αυτές οι μικρές λιχουδιές μπορούν να προσαρμοστούν με διάφορα toppings, όπως ξηροί καρποί και καρύδα, για μια πιο προσωπική πινελιά.

Τρουφάκια σοκολάτας – υλικά

200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. βούτυρο
Κακάο, τριμμένη καρύδα ή ξηροί καρποί για επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα: Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο μέχρι να γίνει λείο και γυαλιστερό μείγμα.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος: Μόλις η σοκολάτα λιώσει, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αφήνουμε να κρυώσει: Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει καλά στο ψυγείο για περίπου 2-3 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  4. Διαμορφώνουμε τα τρουφάκια: Με τη βοήθεια ενός κουταλιού, σχηματίζουμε μικρές μπάλες σοκολάτας και τις περιστρέφουμε στα χέρια μας για να πάρουν στρογγυλό σχήμα.
  5. Επικάλυψη: Περιστρέφουμε τα τρουφάκια στο κακάο, την τριμμένη καρύδα ή τους ξηρούς καρπούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ