Χεζμπολάχ: Στη Βουδαπέστη κατασκευάστηκαν οι βομβητές που εξερράγησαν σε Λίβανο και Συρία


Οι βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο και τη Συρία στην πιο συντονισμένη επίθεση ενάντια στη Χεζμπολάχ εδώ και δεκαετίες, κατασκευάστηκαν από μια εταιρεία στη Βουδαπέστη, λέει η ταϊβανέζικη εταιρεία Gold Apollo.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία Gold Apollo δήλωσε ότι είχε δώσει εξουσιοδότηση για το σήμα της στους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο και τη Συρία, αλλά ότι μια άλλη εταιρεία με έδρα τη Βουδαπέστη τα κατασκεύαζε.

Οι τηλεειδοποιητές που χρησιμοποιήθηκαν από εκατοντάδες μέλη της μαχητικής ομάδας Χεζμπολάχ εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα την Τρίτη σε Λίβανο και Συρία, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα ανθρώπους, ανάμεσά τους ένα 8χρονο κορίτσι, και τραυματίζοντας περισσότερους από 2.000. Η Χεζμπολάχ και η λιβανική κυβέρνηση κατηγόρησαν το Ισραήλ για κάτι που φαινόταν να είναι μια συντονισμένη επίθεση δολιοφοθοράς

Οι τηλεειδοποιητές AR-924 που χρησιμοποιήθηκαν από τους μαχητές κατασκευάστηκαν από την BAC Consulting KFT, με έδρα την πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, σύμφωνα με δήλωση που κυκλοφόρησε την Τετάρτη από την Gold Apollo.

«Με βάση τη συμφωνία συνεργασίας, εξουσιοδοτούμε την BAC να χρησιμοποιεί το εμπορικό σήμα μας για πωλήσεις προϊόντων σε καθορισμένες περιοχές, αλλά ο σχεδιασμός και η κατασκευή των προϊόντων είναι αποκλειστικά ευθύνη της BAC», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι εκρήξεις έγιναν κυρίως σε περιοχές όπου η οργάνωση έχει ισχυρή παρουσία, ιδιαίτερα σε ένα νότιο προάστιο της Βηρυτού και στην περιοχή Beqaa του ανατολικού Λιβάνου, καθώς και στη Δαμασκό, σύμφωνα με λιβανέζους αξιωματούχους ασφαλείας και αξιωματούχο της Χεζμπολάχ..

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι εκρηκτικό υλικό τοποθετήθηκε στους βομβητές πριν από την παράδοση και τη χρήση τους σε μια εξελιγμένη διείσδυση στην εφοδιαστική αλυσίδα. Ο πρόεδρος της Gold Apollo, Hsu Ching-kuang, δήλωσε στους δημοσιογράφους νωρίτερα την Τετάρτη ότι η εταιρεία του έχει συνάψει συμφωνία εξουσιοδότησης με την BAC τα τελευταία τρία χρόνια.

«Αυτή η εταιρεία έχει συνεργαστεί μαζί μας και αντιπροσωπεύει πολλά από τα προϊόντα μας», είπε ο Hsu. «Ήθελαν επίσης να φτιάξουν τηλεειδοποιητές και με ρώτησαν αν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το εμπορικό σήμα της εταιρείας μας». Πρόσθεσε ότι τα προϊόντα που εμπλέκονται στην έκρηξη σχεδιάστηκαν από την BAC.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ