Καιρός: Βροχή με χαλάζι και κεραυνούς – Πότε θα βρέξει στην Αττική


Μας τα χαλάει ο καιρός φέρνοντάς μας όλο και πιο κοντά προς το φθινόπωρο. Η σημερινή ημέρα αναμένεται να χαρακτηριστεί από έντονα καιρικά φαινόμενα που θα επηρεάσουν κυρίως τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη. Η αιτία της κακοκαιρίας είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό που βρίσκεται στην κεντρική Μεσόγειο και προκαλεί αναταράξεις στην ατμόσφαιρα, με αποτέλεσμα τη μεταφορά ασταθών αέριων μαζών προς την Ελλάδα.

Από το πρωί, περιοχές όπως το Ιόνιο, η δυτική Στερεά και η Θεσσαλία έχουν ήδη επηρεαστεί από έντονες βροχοπτώσεις και κεραυνική δραστηριότητα. Τα φαινόμενα αυτά αναμένεται να επεκταθούν ανατολικότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας, προκαλώντας βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στις περιοχές από την Πελοπόννησο και βορειότερα, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.




Παράλληλα, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο Ιόνιο και βόρειοι στο Αιγαίο με ένταση 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, με τις μέγιστες τιμές να φτάνουν τους 26-29 βαθμούς Κελσίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Ενώ η κακοκαιρία θα επικεντρωθεί στα δυτικά και βόρεια, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα έχει καλύτερες καιρικές συνθήκες, με διαστήματα ηλιοφάνειας. Ωστόσο, ο άστατος καιρός θα επιμείνει και τις επόμενες ημέρες, με νέα κύματα βροχών και καταιγίδων να προβλέπονται μέχρι το Σαββατοκύριακο​.

Δείτε live την πορεία του καιρού στο windy.com

Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα 18/9

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια καταιγίδες. Το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές ή όμβρους κυρίως στη Μακεδονία. Στην κεντρική και τη δυτική Μακεδονία θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και στη Θράκη βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, ενώ στη δυτική Πελοπόννησο τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Στο Ιόνιο νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ. Στα ηπειρωτικά μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 με 27 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις πρωινές ώρες στην Β. Εύβοια και το μεσημέρι και το απόγευμα στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα νότια. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 27 με 28 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι νωρίς το απόγευμα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 19-09-2024
Στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στο Ιόνιο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν ύφεση.
Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα θα αναπτυχθούν νεφώσεις (πλην της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης) και κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα δυτικά και βόρεια θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20-09-2024
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες.
Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα καθώς και στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και την κεντρική Μακεδονία.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21-09-2024
Άστατος καιρός με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές μέχρι τις απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους αρχικά στο Ιόνιο και το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) καθώς και στην Κρήτη. Το βράδυ τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν πρόσκαιρη ύφεση.
Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά και νότια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 22-09-2024
Στις Σποράδες, την ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και την Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.
Στην υπόλοιπη χώρα παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά (πλην της Θράκης) οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ