Το ψάρι στο φούρνο με ντομάτα είναι μια κλασική, μεσογειακή συνταγή, ιδανική για όσους αγαπούν τις υγιεινές γεύσεις με έντονα αρώματα. Ο συνδυασμός φρέσκιας ντομάτας, σκόρδου και μυρωδικών προσδίδει ζωντάνια στο πιάτο, ενώ το ψάρι παραμένει ζουμερό και γευστικό. Αυτή η συνταγή είναι απλή, αλλά γεμάτη φρεσκάδα και θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.
Ψάρι στο φούρνο με ντομάτα:
Υλικά:
- 1 ολόκληρο ψάρι (λαυράκι, τσιπούρα ή άλλο της επιλογής σας)
- 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
- Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα
- Αλάτι και πιπέρι
- Ρίγανη ή θυμάρι
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώστε τις φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
- Τοποθετήστε το ψάρι επάνω στις ντομάτες. Γεμίστε την κοιλιά του ψαριού με σκόρδο και φέτες λεμονιού.
- Ραντίστε το ψάρι με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέστε επιπλέον φέτες λεμονιού και ντομάτας πάνω από το ψάρι.
- Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
- Σερβίρετε το ψάρι ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό και επιπλέον φέτες λεμονιού.
Καλή σας όρεξη!