Ζουμερό ψάρι στο φούρνο με ντομάτα


Το ψάρι στο φούρνο με ντομάτα είναι μια κλασική, μεσογειακή συνταγή, ιδανική για όσους αγαπούν τις υγιεινές γεύσεις με έντονα αρώματα. Ο συνδυασμός φρέσκιας ντομάτας, σκόρδου και μυρωδικών προσδίδει ζωντάνια στο πιάτο, ενώ το ψάρι παραμένει ζουμερό και γευστικό. Αυτή η συνταγή είναι απλή, αλλά γεμάτη φρεσκάδα και θρεπτικά συστατικά, καθιστώντας την τέλεια επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα.

 Ψάρι στο φούρνο με ντομάτα:

Υλικά:

  • 1 ολόκληρο ψάρι (λαυράκι, τσιπούρα ή άλλο της επιλογής σας)
  • 4 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
  • Φρέσκο μαϊντανό για γαρνιτούρα
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Ρίγανη ή θυμάρι
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Σε ένα μεγάλο ταψί, απλώστε τις φέτες ντομάτας και κρεμμυδιού. Πασπαλίστε με λίγο αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
  3. Τοποθετήστε το ψάρι επάνω στις ντομάτες. Γεμίστε την κοιλιά του ψαριού με σκόρδο και φέτες λεμονιού.
  4. Ραντίστε το ψάρι με το ελαιόλαδο και το κρασί. Προσθέστε επιπλέον φέτες λεμονιού και ντομάτας πάνω από το ψάρι.
  5. Ψήστε για περίπου 30-40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού, μέχρι να μαλακώσει και να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
  6. Σερβίρετε το ψάρι ζεστό, γαρνιρισμένο με φρέσκο μαϊντανό και επιπλέον φέτες λεμονιού.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ