Το αβοκάντο είναι ένα από εκείνα τα μαγικά συστατικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές. Αυτή η ικανότητα να διασχίζει τόσο τις γλυκές όσο και τις αλμυρές πλευρές του γαστρονομικού κόσμου κάνει το αβοκάντο ένα εξαιρετικά ευέλικτο συστατικό. Εκτός από την ευελιξία του, το αβοκάντο είναι επίσης γνωστό για την πληθώρα των πλεονεκτημάτων του για την υγεία και, με την προσθήκη μύρτιλων, μιας άλλης υπερτροφής, αυτό το smoothie είναι μια πραγματική θρεπτική βόμβα.
Το τέλειο smoothie πρέπει να είναι παχύρρευστο, γευστικό και πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, ακριβώς όπως αυτό το smoothie με αβοκάντο μύρτιλο. Τα smoothies είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να λαμβάνετε περισσότερες βιταμίνες και ανόργανα άλατα στη διατροφή σας και είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να μειώσετε τα απόβλητα και να χρησιμοποιήσετε κάθε φρέσκο προϊόν που μπορεί να είναι υπερώριμο. Απολαύστε το ως ένα νόστιμο, θρεπτικό και χορταστικό σνακ κάθε φορά που νιώθετε την επιθυμία για κάτι υγιεινό που δεν τσιγκουνεύεται τη γεύση.
Συγκεντρώστε τα υλικά γι’ αυτή τη συνταγή smoothie με μύρτιλα & αβοκάντο
Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή για smoothies με αβοκάντο, θα πρέπει πρώτα να συγκεντρώσετε τα υλικά. Θα χρειαστείτε ένα ώριμο αβοκάντο, μια μπανάνα, κατεψυγμένα βατόμουρα, χυμό λεμονιού, μέλι, γάλα καρύδας και νιφάδες καρύδας. Ορισμένες συνταγές για smoothie απαιτούν τον πάγο να παγώσει και να πήξει το ποτό, αλλά αυτό μπορεί να καταλήξει να κάνει το smoothie να γίνει υδαρές και λιγότερο γευστικό, καθώς ο πάγος θα λιώσει γρήγορα και θα αραιώσει τα άλλα συστατικά.
Προσθέστε τα υλικά στο μπλέντερ
Ενώ κάποιοι μπορεί να πουν ότι η σειρά με την οποία τοποθετείτε τα τρόφιμα στο μπλέντερ θα επηρεάσει τη συνοχή, δεν είμαστε πολύ σίγουροι για την εγκυρότητα αυτής της δήλωσης. Για να είστε ασφαλείς, ξεκινήστε προσθέτοντας στο μπλέντερ τα πιο μαλακά προϊόντα, AKA το αβοκάντο και την μπανάνα. Η μπανάνα, μαζί με το αβοκάντο, βοηθούν να δώσουν σε αυτό το smoothie υπέροχα παχιά και λεία υφή. Στη συνέχεια, προσθέστε τα κατεψυγμένα βατόμουρα, το χυμό λεμονιού και το μέλι. Τέλος, ρίξτε το γάλα καρύδας στο μπλέντερ και στη συνέχεια τοποθετήστε το καπάκι με ασφάλεια από πάνω.
Ανακατέψμε τα υλικά
Μόλις το καπάκι τοποθετηθεί καλά στη θέση του, ενεργοποιήστε τον επεξεργαστή τροφίμων και αφήστε τις λεπίδες του μπλέντερ να κάνουν όλη τη σκληρή δουλειά για εσάς. Ανάλογα με τον τύπο του μπλέντερ που διαθέτετε, μπορεί να χρειαστεί λίγος περισσότερος ή λιγότερος χρόνος μέχρι να αναμειχθούν τέλεια όλα τα συστατικά, οπότε προσέχετε τη συνοχή.
Σερβίρετε τα smoothies
Όταν το smoothie είναι έτοιμο, απλά αδειάστε το ανάμεσα σε δύο ποτήρια και βάλτε σε κάθε smoothie μερικές νιφάδες καρύδας. Οποιοδήποτε αχρησιμοποίητο ή υπολειπόμενο smoothie μπορεί να αποθηκευτεί έως και μια μέρα στο ψυγείο. Απλώς να γνωρίζετε ότι τα συστατικά μπορεί να αποχρωματιστούν ελαφρώς ή να διαχωριστούν. ο διαχωρισμός μπορεί εύκολα να τροποποιηθεί ανακατεύοντας γρήγορα το μείγμα πριν το απολαύσετε.