Χαλκιδική: Αρνείται ευθύνες για το μοιραίο λούνα παρκ η δήμαρχος Κασσάνδρας


Η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του πταισματοδίκη Πολυγύρου, στη Χαλκιδική, αρνούμενη κάθε ευθύνη για την αδειοδότηση του λούνα παρκ στο Πευκοχώρι, στην Χαλκιδική όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα που κόστισε τη ζωή σε έναν 19χρονο. Σύμφωνα με το υπόμνημα που αναμένεται να καταθέσει, η ίδια επισημαίνει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την αδειοδότηση της εγκατάστασης, καθώς, όπως υποστηρίζει, ο Δήμος δεν είχε ενημερωθεί για τη λειτουργία του λούνα παρκ από την υπεύθυνη επιχείρηση, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία.

Επιπλέον, παρόλο που η αστυνομία είχε ειδοποιήσει τις δημοτικές αρχές στις 9 Ιουλίου σχετικά με την ύπαρξη του λούνα παρκ, οι υπηρεσίες του δήμου δεν προχώρησαν σε έλεγχο. Η δήμαρχος σημείωσε ότι η επιβολή προστίμου ήταν η μόνη ενέργεια που μπορούσε να γίνει από την πλευρά του δήμου, καθώς για το κλείσιμο της εγκατάστασης απαιτούνταν συνεργασία με άλλες υπηρεσίες.



Ο υπάλληλος του δήμου που έχει ήδη καταθέσει υπόμνημα, επίσης αρνήθηκε κάθε ευθύνη, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρχαν τα απαιτούμενα εργαλεία για τη σφράγιση του λούνα παρκ​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ