Φονικές πλημμύρες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη από την κακοκαιρία Boris [εικόνες & βίντεο]


Η κακοκαιρία Boris συνεχίζει να προκαλεί καταστροφικές πλημμύρες στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, με τον αριθμό των νεκρών να αυξάνεται δραματικά. Μέχρι στιγμής, έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 16 θάνατοι σε χώρες όπως η Τσεχία, η Πολωνία, η Αυστρία και η Ρουμανία, ενώ αρκετοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται. Στη Ρουμανία, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ στην Αυστρία δύο ηλικιωμένοι άνδρες πνίγηκαν στα σπίτια τους λόγω της απότομης ανόδου των υδάτων​.

Στην Τσεχία, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, με χιλιάδες κατοίκους να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι πλημμύρες προκάλεσαν το σπάσιμο φραγμάτων και την πλήρη διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές, αφήνοντας πάνω από 119.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα. Ανάλογες σκηνές βιβλικής καταστροφής καταγράφονται και στην Πολωνία, όπου έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις περιοχές τους.

Η κακοκαιρία Boris έχει επιφέρει σφοδρές πλημμύρες, με ποταμούς να υπερχειλίζουν, καταστρέφοντας ολόκληρες κοινότητες. Στην Αυστρία, οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι η κατάσταση επιδεινώνεται, ειδικά στο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, το οποίο έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Οι αρχές σε όλες τις πληγείσες χώρες έχουν ενεργοποιήσει μηχανισμούς αρωγής, ενώ χιλιάδες διασώστες εργάζονται ασταμάτητα για την αντιμετώπιση των καταστροφών​.

Ο Ευρωπαϊκός Τύπος χαρακτηρίζει την κατάσταση ως μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών, με τον αριθμό των θυμάτων να αναμένεται να αυξηθεί καθώς τα ποτάμια συνεχίζουν να φουσκώνουν και οι καιρικές συνθήκες παραμένουν δυσμενείς.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ