Ισραήλ: Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ετοιμάζει καρατόμηση του υπουργού Άμυνας Γκάλαντ


Ποιος είναι ο λόγος της διαφωνίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας – Οι πιθανοί αντικαταστάτες

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου ετοιμάζεται να απολύσει τον υπουργό Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ στο άμεσο μέλλον, δήλωσε πηγή στο γραφείο του πρωθυπουργού στο KAN News τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με την πηγή, οι συνεργάτες του Νετανιάχου διαπραγματεύονται με τον πρόεδρο της Ενωμένης Δεξιάς Γκίντεον Σάαρ για να αντικαταστήσουν τον Γκάλαντ. Ωστόσο, ο Σάαρ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με τη Jerusalem Post από το γραφείο του Νετανιάχου χαρακτηρίζουν τα δημοσιεύματα περί αντικατάστασης λανθασμένα, χωρίς ωστόσο να γίνεται καμία αναφορά για το μέλλον του υπουργού Άμυνας.

Η διαφαινόμενη κίνηση Νετανιάχου δίχασε με αρκετούς να τάσσονται υπέρ, όπως βουλευτές του κόμματος Λικούντ, κι άλλους κατά, ανάμεσα στους οποίους και οι συγγενείς των ομήρων, καθώς θεωρούν πως κάτι τέτοιο σημαίνει πως αποφασίστηκε να τους εγκαταλείψουν στην τύχη τους

Επίσης ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να διορίσει τον Σάαρ ως υπουργό Εξωτερικών και στη θέση Γκάλαντ να τοποθετηθεί είτε ο νυν υπουργός Εξωτερικών, είτε ο υπουργός Γεωργίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιαρίβ Λεβίν φέρεται να ήταν ο μεσολαβητής μεταξύ του Σάαρ και του Νετανιάχου. Ο υπουργός Δικαιοσύνης αρνήθηκε την έκθεση.

Σύμφωνα με το KAN, οι εντάσεις μεταξύ Νετανιάχου και Γκάλαντ κορυφώθηκαν το βράδυ της Κυριακής σχετικά με την κλιμάκωση της κατάστασης με τη Χεζμπολάχ.

Το KAN ανέφερε ότι ο Νετανιάχου είπε ότι «αν ο Γκάλαντ προσπαθήσει να ματαιώσει μια επιχείρηση στο Βορρά – θα αντικατασταθεί».

Ο διοικητής της Βόρειας Διοίκησης του IDF, Uri Gordin, υποστήριξε μια περιορισμένη επιχείρηση, ενώ ο Γκάλαντ αντιτάχθηκε.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ