Η μακαρονοσαλάτα είναι ένα ελαφρύ και δροσερό πιάτο, ιδανικό για το καλοκαίρι ή για συνοδευτικό σε γιορτινά τραπέζια. Είναι μια εύκολη και ευέλικτη συνταγή, όπου μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορα υλικά ανάλογα με τα γούστα σου. Συνδυάζει ζυμαρικά με λαχανικά, τυριά και ένα νόστιμο ντρέσινγκ, δημιουργώντας μια χορταστική σαλάτα που μπορεί να φαγωθεί τόσο κρύα όσο και ζεστή.
Συνταγή για μακαρονοσαλάτα
Υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια (πένες ή βίδες)
- 200 γρ. καρότα τριμμένα
- 200 γρ. αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
- 150 γρ. πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 150 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο ή κονσέρβα)
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 100 γρ. ελιές χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
- 100 γρ. μαγιονέζα
- 100 γρ. γιαούρτι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- Αλάτι, πιπέρι
- Φρέσκα μυρωδικά (όπως μαϊντανός ή δυόσμος) για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράσιμο των ζυμαρικών: Βράσε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, στράγγιξέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν.
- Προετοιμασία των λαχανικών: Κόψε όλα τα λαχανικά (αγγούρι, πιπεριά) και τρίψε το καρότο.
- Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε τα βρασμένα μακαρόνια με τα λαχανικά, το καλαμπόκι, τη φέτα και τις ελιές.
- Ντρέσινγκ: Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε τη μαγιονέζα, το γιαούρτι και τη μουστάρδα. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και λίγο λεμόνι αν θέλεις πιο ξινή γεύση.
- Τελικό στάδιο: Ρίξε το ντρέσινγκ πάνω από τη σαλάτα και ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα υλικά. Γαρνίρισε με φρέσκα μυρωδικά.
Άφησε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη σερβίρεις, ώστε να απορροφηθούν καλά οι γεύσεις.
Καλή απόλαυση!