Κακοκαιρία Boris: Βαρύ πλήγμα στην Κεντρική Ευρώπη με πλημμύρες και νεκρούς [βίντεο]


Η κακοκαιρία Boris συνεχίζει να πλήττει την Κεντρική Ευρώπη, με καταστροφικές πλημμύρες που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον επτά άτομα. Στη Ρουμανία, έξι άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην Αυστρία και ένας στην Πολωνία. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες έχουν προκαλέσει χάος στις υποδομές και τις μεταφορές, ειδικά σε χώρες όπως η Τσεχία, η Γερμανία και η Πολωνία, με χιλιάδες ανθρώπους να αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους​.

 

 

Αυστρία: Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Στην Αυστρία, η κατάσταση είναι κρίσιμη, καθώς μεγάλα τμήματα της χώρας έχουν πλημμυρίσει. Στην Κάτω Αυστρία, ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια επιχείρησης άντλησης υδάτων. Ολόκληρες περιοχές κηρύχθηκαν ως «περιοχές καταστροφής», και χιλιάδες κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Η Βιέννη αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης, ενώ οι γραμμές του μετρό και ο σιδηρόδρομος λειτουργούν με περιορισμούς. Οι Αυστριακές Αρχές προειδοποιούν για περαιτέρω καθυστερήσεις στη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς, καθώς η ένταση της κακοκαιρίας δεν φαίνεται να υποχωρεί.

Πολωνία: Καταρρεύσεις γεφυρών και εκκενώσεις

Στην Πολωνία, οι πλημμύρες συνεχίζονται με δραματικές συνέπειες, ειδικά στη νοτιοδυτική περιοχή. Στην πόλη Κλότζκο, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από πνιγμό, ενώ χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους. Σε αρκετές πόλεις, οι καταρρεύσεις γεφυρών και φραγμάτων έχουν αποκόψει περιοχές, με τις τοπικές αρχές να ζητούν τη βοήθεια του στρατού για την υποστήριξη των επιχειρήσεων διάσωσης.

Τσεχία: Συναγερμός για αγνοούμενους και εκκενώσεις

Η Τσεχία είναι μια από τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την κακοκαιρία Boris. Πάνω από 250.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς ρεύμα, και τέσσερα άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Οι βόρειες περιοχές της χώρας, που έχουν δεχτεί μέχρι και 450 χιλιοστά βροχής, βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, με τις Αρχές να συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης και εκκένωσης.

 

Γερμανία: Σε κατάσταση συναγερμού Βαυαρία και Σαξονία

Στη Γερμανία, η κατάσταση είναι εξίσου σοβαρή, με τις περιοχές της Βαυαρίας και της Σαξονίας να προετοιμάζονται για περαιτέρω επιδείνωση των συνθηκών. Ο ποταμός Έλβας βρίσκεται σε κίνδυνο υπερχείλισης, ενώ οι τοπικές Αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των κατοίκων και των υποδομών.

Η κακοκαιρία Boris αναμένεται να συνεχίσει να πλήττει την περιοχή τις επόμενες ημέρες, με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες να προειδοποιούν για παρατεταμένες βροχοπτώσεις και αυξημένο κίνδυνο πλημμυρών.

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ