Επίθεση με στόχο τον Τραμπ στο γήπεδο γκολφ της Φλόριντα – Συνελήφθη ο 58χρονος δράστης


Οι Αρχές ταυτοποίησαν και συνέλαβαν τον 58χρονο Ράιαν Ουέσλι Ρουθ, ως υπεύθυνο για την απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Το περιστατικό σημειώθηκε στο γήπεδο γκολφ του Τραμπ στο West Palm Beach της Φλόριντα. Ο Ρουθ, οπλισμένος με τουφέκι τύπου AK-47, εντοπίστηκε από πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών κρυμμένος κοντά στον χώρο. Οι πράκτορες άνοιξαν πυρ εναντίον του και τον συνέλαβαν χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Ο Τραμπ, που βρισκόταν σε απόσταση, επέστρεψε σώος στο Μαρ-α-Λάγκο. Η έρευνα συνεχίζεται για τα κίνητρα του δράστη.

Ράιαν Ουέσλι Ρουθ: Ποιος είναι ο 58χρονος που κατηγορείται για την απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο 58χρονος Ράιαν Ουέσλι Ρουθ, ο οποίος συνελήφθη για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, είχε μακρά ιστορία πολιτικής δραστηριότητας. Αρχικά υποστηρικτής του Τραμπ, ψηφίζοντας τον το 2016, ο Ρουθ απογοητεύτηκε από την πορεία του και στράφηκε εναντίον του. Ο Ρουθ είχε έντονη παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, όπου εξέφραζε την υποστήριξή του στην Ουκρανία και τη σφοδρή κριτική του προς τον Τραμπ και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το περιστατικό συνέβη σε γήπεδο γκολφ στη Φλόριντα, όταν ο Ρουθ εντοπίστηκε από πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας με τουφέκι τύπου AK-47. Παρά το γεγονός ότι οι πράκτορες πυροβόλησαν εναντίον του, κατάφερε να διαφύγει προσωρινά με όχημα, προτού συλληφθεί από τις Αρχές σε γειτονική κομητεία.

Ο Ρουθ είναι ιδιοκτήτης της επιχείρησης Camp Box στη Χαβάη και έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για παράνομη κατοχή όπλου μαζικής καταστροφής. Η πολιτική του δράση περιλαμβάνει μικρές δωρεές σε προοδευτικούς σκοπούς και υποψήφιους του Δημοκρατικού κόμματος, ενώ σε πρόσφατες αναρτήσεις του εκδήλωσε απογοήτευση και επιθετική ρητορική προς τον Τραμπ, ειδικά μετά το περιστατικό τον Ιούλιο, όταν ο Τραμπ τραυματίστηκε σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ