Πάβλοβα με μπανάνες – Η μαρέγκα λιώνει στο στόμα


Η Πάβλοβα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί και φρούτα, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων και υφών. Αυτή η παραλλαγή της κλασικής Πάβλοβα, που συνδυάζει μαρέγκα με κρέμα και γλυκές ώριμες μπανάνες, είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα απλά αλλά απολαυστικά γλυκά. Η μαρέγκα λιώνει στο στόμα, ενώ η μπανάνα προσθέτει φρουτώδη γλύκα και ισορροπία. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για μια γιορτή, είτε για ένα χαλαρό κυριακάτικο απόγευμα.

Πάβλοβα με Μπανάνες

Υλικά:

Για τη μαρέγκα:

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ

Για τη σαντιγί:

  • 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γαρνιτούρα:

  • 3-4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
  • Σιρόπι καραμέλας (προαιρετικό)
  • Λίγη τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της μαρέγκας:
    • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120°C. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχεδιάστε έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκατοστών.
    • Σε καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι να γίνει η μαρέγκα γυαλιστερή και να στέκεται.
    • Ρίξτε τη βανίλια, το ξύδι και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
    • Απλώστε τη μαρέγκα στον κύκλο που σχεδιάσατε στη λαδόκολλα και σχηματίστε ένα ελαφρύ βαθούλωμα στο κέντρο.
    • Ψήστε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς μέσα.
  2. Ετοιμασία της σαντιγί:
    • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει και να σχηματίσει απαλές κορυφές.
  3. Συναρμολόγηση:
    • Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε μια πιατέλα. Απλώστε από πάνω τη σαντιγί.
    • Τοποθετήστε τις κομμένες μπανάνες πάνω από τη σαντιγί. Αν θέλετε, περιχύστε με σιρόπι καραμέλας και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.
  4. Σερβίρισμα:
    • Η Πάβλοβα είναι καλύτερη όταν καταναλωθεί αμέσως, καθώς η μαρέγκα διατηρεί την τραγανότητά της.

Καλή απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ