Η Πάβλοβα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει τραγανή μαρέγκα, αφράτη σαντιγί και φρούτα, δημιουργώντας έναν μοναδικό συνδυασμό γεύσεων και υφών. Αυτή η παραλλαγή της κλασικής Πάβλοβα, που συνδυάζει μαρέγκα με κρέμα και γλυκές ώριμες μπανάνες, είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα απλά αλλά απολαυστικά γλυκά. Η μαρέγκα λιώνει στο στόμα, ενώ η μπανάνα προσθέτει φρουτώδη γλύκα και ισορροπία. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται για μια γιορτή, είτε για ένα χαλαρό κυριακάτικο απόγευμα.
Πάβλοβα με Μπανάνες
Υλικά:
Για τη μαρέγκα:
- 4 ασπράδια αυγών
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ
Για τη σαντιγί:
- 300 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)
- 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη γαρνιτούρα:
- 3-4 ώριμες μπανάνες κομμένες σε φέτες
- Σιρόπι καραμέλας (προαιρετικό)
- Λίγη τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία της μαρέγκας:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120°C. Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και σχεδιάστε έναν κύκλο διαμέτρου 20 εκατοστών.
- Σε καθαρό μπολ, χτυπήστε τα ασπράδια αυγών μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη, μία κουταλιά κάθε φορά, μέχρι να γίνει η μαρέγκα γυαλιστερή και να στέκεται.
- Ρίξτε τη βανίλια, το ξύδι και το κορν φλάουρ και ανακατέψτε απαλά με μια σπάτουλα.
- Απλώστε τη μαρέγκα στον κύκλο που σχεδιάσατε στη λαδόκολλα και σχηματίστε ένα ελαφρύ βαθούλωμα στο κέντρο.
- Ψήστε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Σβήστε τον φούρνο και αφήστε τη μαρέγκα να κρυώσει εντελώς μέσα.
- Ετοιμασία της σαντιγί:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να πήξει και να σχηματίσει απαλές κορυφές.
- Συναρμολόγηση:
- Μεταφέρετε τη μαρέγκα σε μια πιατέλα. Απλώστε από πάνω τη σαντιγί.
- Τοποθετήστε τις κομμένες μπανάνες πάνω από τη σαντιγί. Αν θέλετε, περιχύστε με σιρόπι καραμέλας και πασπαλίστε με τριμμένη σοκολάτα.
- Σερβίρισμα:
- Η Πάβλοβα είναι καλύτερη όταν καταναλωθεί αμέσως, καθώς η μαρέγκα διατηρεί την τραγανότητά της.
Καλή απόλαυση!