Φλαν γιαουρτιού με καραμέλα: Το γλυκό με απαλή υφή και ελαφριά γεύση


Το φλαν γιαουρτιού είναι ένα γλυκό με απαλή υφή και ελαφριά γεύση, ιδανικό για κάθε εποχή. Σε αυτή τη συνταγή, το κλασικό φλαν εμπλουτίζεται με την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού, προσφέροντας μια πιο δροσερή και υγιεινή εκδοχή του παραδοσιακού γλυκού. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και κατάλληλο για να εντυπωσιάσει σε κάθε τραπέζι, είτε ως ελαφρύ επιδόρπιο είτε ως ένα γλυκό κέρασμα.

Συνταγή για φλαν γιαουρτιού

Υλικά:

  • 4 αυγά
  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 ml γάλα
  • Καραμέλα (προαιρετικά): 100 γρ. ζάχαρη και 50 ml νερό για την επικάλυψη

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία της καραμέλας (προαιρετικά): Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ζέστανε τη ζάχαρη με το νερό σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα. Ρίξε την καραμέλα σε φορμάκια και άφησέ την να κρυώσει.
  2. Για το μείγμα του φλαν: Σε ένα μπολ, χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το γιαούρτι, το γάλα και τη βανίλια και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  3. Μοίρασε το μείγμα στα φορμάκια πάνω από την καραμέλα (αν χρησιμοποιείς) ή σε ένα μεγάλο ταψάκι.
  4. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι το φλαν να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει χρυσαφένια επιφάνεια.
  5. Άφησε το φλαν να κρυώσει και τοποθέτησέ το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρεις. Μπορείς να το ξεφορμάρεις αν έχεις βάλει καραμέλα για εντυπωσιακή παρουσίαση.

Συμβουλή:

Μπορείς να προσθέσεις ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού για μια έξτρα δόση φρεσκάδας και αρώματος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ