Το γουακαμόλε είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και κλασικά μεξικάνικα ντιπ, φτιαγμένο κυρίως από ώριμα αβοκάντο. Το φρέσκο, κρεμώδες αυτό ντιπ είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τάκος, τορτίγια τσιπς ή ακόμα και να προστεθεί σε σαλάτες και σάντουιτς. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στα ώριμα αβοκάντο και στα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούνται.
Συνταγή για γουακαμόλε
Υλικά:
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- Χυμός από 1 λάιμ
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- 1 μικρό τσίλι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Κόψε τα αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και βάλε την ψίχα σε ένα μπολ.
- Λιώσε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουν την υφή που προτιμάς (μπορείς να τα αφήσεις ελαφρώς χοντροκομμένα για πιο ρουστίκ αποτέλεσμα).
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο (αν χρησιμοποιείς), τον κόλιανδρο και το τσίλι.
- Στύψε το χυμό του λάιμ πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε καλά.
- Αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και σέρβιρε άμεσα για φρεσκάδα.
Συμβουλή:
Για να αποτρέψεις το γουακαμόλε από το να μαυρίσει, μπορείς να βάλεις το κουκούτσι από το αβοκάντο μέσα στο μείγμα μέχρι να το σερβίρεις.