Γουακαμόλε: Το δημοφιλές μεξικάνικο ντιπ


Το γουακαμόλε είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και κλασικά μεξικάνικα ντιπ, φτιαγμένο κυρίως από ώριμα αβοκάντο. Το φρέσκο, κρεμώδες αυτό ντιπ είναι ιδανικό για να συνοδεύσει τάκος, τορτίγια τσιπς ή ακόμα και να προστεθεί σε σαλάτες και σάντουιτς. Το μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στα ώριμα αβοκάντο και στα φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούνται.

Συνταγή για γουακαμόλε

Υλικά:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
  • Χυμός από 1 λάιμ
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 μικρό τσίλι, ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Κόψε τα αβοκάντο στη μέση, αφαίρεσε το κουκούτσι και βάλε την ψίχα σε ένα μπολ.
  2. Λιώσε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να αποκτήσουν την υφή που προτιμάς (μπορείς να τα αφήσεις ελαφρώς χοντροκομμένα για πιο ρουστίκ αποτέλεσμα).
  3. Πρόσθεσε το κρεμμύδι, την ντομάτα, το σκόρδο (αν χρησιμοποιείς), τον κόλιανδρο και το τσίλι.
  4. Στύψε το χυμό του λάιμ πάνω από το μείγμα και ανακάτεψε καλά.
  5. Αλατοπιπέρωσε κατά βούληση και σέρβιρε άμεσα για φρεσκάδα.

Συμβουλή:

Για να αποτρέψεις το γουακαμόλε από το να μαυρίσει, μπορείς να βάλεις το κουκούτσι από το αβοκάντο μέσα στο μείγμα μέχρι να το σερβίρεις.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ