Μπελάδες για τον Τραμπ μετά το ντιμπέιτ με την Χάρις – Σάλος στο Χ για τους μετανάστες και τα κατοικίδια


Η πρόσφατη τηλεμαχία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις φαίνεται να αλλάζει το πολιτικό σκηνικό στις ΗΠΑ, καθώς η αντίδραση της κοινής γνώμης και των αγορών έδειξε άμεσες συνέπειες για τον πρώην πρόεδρο. Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, οι αποδόσεις του Τραμπ στις στοιχηματικές πλατφόρμες παρουσίασαν αισθητή πτώση μετά το ντιμπέιτ, γεγονός που πολλοί αναλυτές θεωρούν ένδειξη ότι η Χάρις είχε μια πιο επιτυχημένη εμφάνιση.

Οι αναλυτές της Brown Brothers Harriman επισημαίνουν ότι, αν και είναι ακόμη νωρίς για νέες δημοσκοπήσεις, η αρχική αντίδραση από τις στοιχηματικές πλατφόρμες, όπως η Smarkets, δείχνει πως η Χάρις κερδίζει έδαφος. Στα μέσα της χθεσινής ημέρας, η πιθανότητα νίκης της Χάρις στις επερχόμενες εκλογές άγγιξε το 51,2%, έναντι 48,1% για τον Τραμπ. Το πρωί της ίδιας ημέρας, ο πρώην πρόεδρος προηγείτο με 52,3%.

Παράλληλα, η υποψήφια των Δημοκρατικών κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη και σε άλλες πλατφόρμες, όπως η Bovada και η Bet365, γεγονός που υποδηλώνει την ανοδική της πορεία. Αν αυτή η τάση συνεχιστεί, οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Χάρις ενδέχεται να αναδειχθεί ως το φαβορί των εκλογών του Νοεμβρίου.

Πέρα από το πολιτικό σκηνικό, η τηλεμαχία φαίνεται να επηρέασε αρνητικά και την επιχειρηματική δραστηριότητα του Τραμπ. Η μετοχή του ομίλου μέσων ενημέρωσης του, Trump Media and Technology Group (TMTG), σημείωσε πτώση 12,27% μετά την τηλεμαχία. Από τον Μάρτιο, η μετοχή του ομίλου έχει χάσει περίπου το 80% της αξίας της, καθώς οι επενδυτές αποστασιοποιούνται, κυρίως μετά την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του Τραμπ στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter), αντί της Truth Social, που ανήκει στον ίδιο.

Η πτώση του Τραμπ στις στοιχηματικές αποδόσεις και η μείωση της μετοχικής αξίας της εταιρείας του δείχνουν ότι οι επιδόσεις του στη δημόσια σφαίρα επηρεάζουν άμεσα όχι μόνο την πολιτική του θέση αλλά και την οικονομική του αυτοκρατορία. Καθώς οι εκλογές πλησιάζουν, το ερώτημα που παραμένει είναι εάν ο Τραμπ θα καταφέρει να ανατρέψει το κλίμα ή αν η Κάμαλα Χάρις θα συνεχίσει να εδραιώνει τη θέση της στην προεκλογική κούρσα.

Ντόναλντ Τραμπ: Εξώφυλλο στο περιοδικό Time

Το εξώφυλλο του περιοδικού Time που καυτηριάζει τις εξελίξεις γύρω από την πολιτική αντιπαράθεση του Ντόναλντ Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως μετά από το ντιμπέιτ, ο Τραμπ βρέθηκε σε δύσκολη θέση, όπως απεικονίζεται και στο εξώφυλλο όπου είναι «κολλημένος στην άμμο» με το αυτοκινητάκι του γκολφ, μια μεταφορά που υποδηλώνει ότι η πολιτική του πορεία ίσως να έχει αποκλίνει λόγω της αντιπαράθεσής του με την Κάμαλα Χάρις.

Επίσης, η αντίδραση του κοινού στο σχόλιο του Τραμπ για τους μετανάστες που «τρώνε κατοικίδια» στο Σπρίνγκφιλντ δείχνει πως το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε αντικείμενο σάτιρας και αποδοκιμασίας, με παρουσιαστές και την Χάρις να τον αντικρούουν άμεσα.


1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΟΨΤΕ ΚΑΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΑΜΑΝ ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΠΟΣΟ ΣΚΑΤΑ ΠΗΓΕ Η ΓΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΤΕ ΤΙ ΛΕΝΕ;;;; ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΝΕΑ ΟΥΔΕΤΕΡΑ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΜΗΝ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΤΡΑΜΠ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ;;;;;

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ