Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα ΝΔ με 27,2%, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ – 57% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της μομφής Κασσελάκη


Η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα βρίσκεται σε έντονη μεταβατική φάση, όπως αποτυπώνεται από τη χθεσινή μεγάλη δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και τις εσωτερικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η νέα αυτή δημοσκόπηση ρίχνει φως στις προτεραιότητες και τις ανησυχίες των πολιτών, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει τις μεταβολές στη δύναμη των κομμάτων.



 

Δημοσκόπηση GPO: Αποτελέσματα στην πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία (ΝΔ) διατηρεί ισχυρό προβάδισμα, συγκεντρώνοντας 27,2%. Το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 11,8%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,3%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 8,3% και η Ελληνική Λύση με 8,1%. Σημαντική είναι η άνοδος νέων σχημάτων όπως η Φωνή Λογικής που καταγράφει 4,1%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, το κόμμα ΝΙΚΗ με 2,7% και η Νέα Αριστερά με 2%. Ωστόσο, η δημοσκόπηση δεν περιλαμβάνει αναγωγή επί των εγκύρων ή εκτίμηση ψήφου.



ΣΥΡΙΖΑ: Διχασμός και προτίμηση Τσίπρα

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση μομφής προς τον Στέφανο Κασσελάκη έχει προκαλέσει αναταραχές. Το 57,4% των ψηφοφόρων του κόμματος συμφωνεί με αυτή την κίνηση, ενώ το 40% διαφωνεί. Όσον αφορά την ηγεσία του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει η πιο δημοφιλής επιλογή με ποσοστό 42,8%. Στη δεύτερη θέση, με 17,9%, βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ ακολουθούν ο Σωκράτης Φάμελλος με 13,7%, ο Παύλος Πολάκης με 7,4%, η Όλγα Γεροβασίλη με 4,7%, ο Νικόλας Φαραντούρης με 2,3% και ο Απόστολος Γκλέτσος με 1,2%.

ΠΑΣΟΚ: Προβληματισμός για την ηγεσία

Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά την ηγεσία του κόμματος. Το 35,2% τάσσεται υπέρ της επανεκλογής του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ η πλειοψηφία, με ποσοστό 59%, προτιμά την ανάδειξη νέας ηγεσίας. Η τάση αυτή αντανακλά μια αυξανόμενη αναζήτηση αλλαγής στο πολιτικό σκηνικό του κεντροαριστερού χώρου.

Κοινωνικές προτεραιότητες: Ακρίβεια και υγεία

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η ακρίβεια αποτελεί το πιο πιεστικό ζήτημα για τους πολίτες, με το 61,7% να τη θεωρεί την πιο σημαντική προτεραιότητα της κυβέρνησης. Ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας, που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με ποσοστό 43,2%. Παρά τις προτεραιότητες αυτές, το 65,7% των πολιτών κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με μόλις το 33,3% να τις θεωρεί επαρκείς.

Η άποψη για τη μεταναστευτική πολιτική και την απαγόρευση κινητών στα σχολεία

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, σε ποσοστό 78,7%, εκφράζει την ανάγκη για αυστηρότερη μεταναστευτική πολιτική, γεγονός που υπογραμμίζει τις ανησυχίες για το μεταναστευτικό ζήτημα. Παράλληλα, το 83,6% των πολιτών τάσσεται υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης κινητών τηλεφώνων στα σχολεία, δείχνοντας την αυξημένη υποστήριξη για τη βελτίωση της εκπαιδευτικής πειθαρχίας.

Δείτε τη δημοσκόπηση της GPO


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ