Χαλκιδική: Λουκέτο στην εταιρεία που πιστοποίησε το λούνα παρκ


Το κλείσιμο της εταιρείας που πιστοποιούσε τα λούνα παρκ στη Βόρεια Ελλάδα, και συγκεκριμένα εκείνο στο Πευκοχώρι στη Χαλκιδική προέκυψε ως συνέπεια του τραγικού θανάτου ενός 19χρονου. Σύμφωνα με την απόφαση της Διεύθυνσης Βιομηχανικών Υποδομών και Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ανάπτυξης, η εν λόγω εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει την πιστοποίηση των παιχνιδιών στο λούνα παρκ, έκλεισε στις 10 Σεπτεμβρίου 2024. Ο πατέρας του ιδιοκτήτη του λούνα παρκ φαίνεται να είχε υπογράψει τις πέντε υπεύθυνες δηλώσεις σχετικά με την καταλληλότητα των εγκαταστάσεων τον Μάιο, παρά τις αμφιβολίες που υπάρχουν για την ασφάλεια τους​.

Παράλληλα, ο πατέρας του θύματος, Γιάννης Καμπαίλης, συνοδευόμενος από τεχνικό πραγματογνώμονα, κατέθεσε νέα στοιχεία στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό, με στόχο την απονομή δικαιοσύνης για τον θάνατο του γιου του. Ο πατέρας χαρακτηρίζει το γεγονός ως «δολοφονία» και ζητά να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι. Κατά τη δήλωσή του, ανέφερε ότι το δικαστικό σύστημα δεν έχει προχωρήσει ακόμη σε προφυλάκιση των υπευθύνων, ενώ ο ίδιος δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει τον αγώνα του μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη​.



Ο πραγματογνώμονας που συνοδεύει τον πατέρα του θύματος, Αναστάσιος Δέδες, ανέφερε ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υποσχέθηκε πως η διαδικασία θα προχωρήσει γρήγορα, και αναμένεται το πόρισμα του τεχνικού ελέγχου για να διαπιστωθεί εάν τα μηχανήματα πληρούσαν τις προδιαγραφές ασφάλειας. Επιπλέον, ζητήθηκε από τον ιδιοκτήτη του λούνα παρκ και την εταιρεία πιστοποίησης να προσκομίσουν τα σχετικά έγγραφα ασφαλείας των παιχνιδιών εντός 24 ωρών​.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει οργή στην τοπική κοινωνία, καθώς οι συγγενείς του θύματος απαιτούν δικαιοσύνη και διαφάνεια στις έρευνες. Ο πατέρας του 19χρονου δήλωσε ότι θα δημοσιοποιήσει τις έρευνές του εάν δεν υπάρξει πρόοδος από τις αρχές, ενώ η μητέρα του θύματος, η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, ανέφερε ότι θέλει να «πονέσουν» οι υπεύθυνοι και περιέγραψε με τραγικές λεπτομέρειες την εμπειρία της​.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ