Νικήτρια του ντιμπέιτ η Καμάλα Χάρις: Πώς «στρίμωξε» τον Τραμπ


Το debate μεταξύ της Κάμαλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ ήταν γεμάτο εντάσεις, προσωπικές επιθέσεις και στρατηγικές κινήσεις, με κύρια θέματα την οικονομία, τις αμβλώσεις, την εξωτερική πολιτική και τη φυλή. Η Χάρις επικεντρώθηκε στις πολιτικές για τη μεσαία τάξη, ενώ ο Τραμπ έδωσε έμφαση στους δασμούς και την οικονομική του διαχείριση πριν την πανδημία. Στις αμβλώσεις, απέφυγε να απαντήσει αν θα υποστηρίξει εθνική απαγόρευση, ενώ η Χάρις τον κατηγόρησε για τον ρόλο του στην ανατροπή της Roe v. Wade.

Η αντιπαράθεση αυτή επηρέασε σημαντικά την πολιτική σκηνή και έφερε στο προσκήνιο την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, με ιδιαίτερη έμφαση στις σχέσεις με τη Ρωσία και την Ουκρανία. Η Χάρις τόνισε ότι η νίκη της Ουκρανίας είναι κρίσιμη για τις ΗΠΑ, ενώ ο Τραμπ απέφυγε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Η Χάρις επίσης υποστήριξε λύση δύο κρατών για το Ισραήλ και τη Γάζα, ενώ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ευνοεί αυταρχικούς ηγέτες.

Στο τέλος του debate, οι ψηφοφόροι ήταν διχασμένοι, με μια μικρή μετατόπιση υπέρ της Χάρις, αν και ο Τραμπ διατήρησε προβάδισμα σε θέματα οικονομίας. Η γενική εικόνα της τηλεμαχίας ήταν ότι και οι δύο υποψήφιοι χρησιμοποίησαν προσωπικές επιθέσεις και στρατηγικές τακτικές για να ενισχύσουν τις θέσεις τους, ενώ οι δημοσκοπήσεις έδειξαν πως το debate δεν επηρέασε δραματικά την άποψη των περισσοτέρων ψηφοφόρων​(
UPI.

Νικήτρια του ντιμπέιτ η Καμάλα Χάρις: Πώς «στρίμωξε» τον Τραμπ 

Η τηλεμαχία μεταξύ της Καμάλα Χάρις και του Ντόναλντ Τραμπ στη Φιλαδέλφεια έφερε στο προσκήνιο μια σκληρή αντιπαράθεση με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις. Σύμφωνα με δημοσκόπηση του CNN που διενεργήθηκε από την εταιρεία SSRS, το 63% των ψηφοφόρων που παρακολούθησαν το ντιμπέιτ έκριναν ότι η Χάρις ήταν η νικήτρια, έναντι μόλις 37% που στήριξαν τον Τραμπ. Η δημοσκόπηση αυτή αποτελεί σημαντική μεταστροφή, καθώς πριν το ντιμπέιτ, οι ίδιοι ψηφοφόροι ήταν μοιρασμένοι 50%-50%.

Η αλλαγή δυναμικής από τον Ιούνιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η αλλαγή στην κοινή γνώμη έρχεται μετά την καταστροφική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν τον Ιούνιο, όπου το 67% των ψηφοφόρων είχαν κρίνει ως νικητή τον Τραμπ. Η σημερινή στροφή υπέρ της Χάρις υπογραμμίζει την ικανότητά της να διαχειριστεί την ένταση της αντιπαράθεσης και να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου της.

Τα συμπεράσματα από διεθνή μέσα: Politico και BBC

Politico και BBC επιβεβαίωσαν το ίδιο αποτέλεσμα, κρίνοντας ότι η Χάρις ήταν η ξεκάθαρη νικήτρια. Δημοσιογράφοι του Politico τόνισαν ότι η Χάρις κατάφερε να στρέψει τη συζήτηση κατά του Τραμπ, ακόμα και σε θέματα που θεωρητικά τον ευνοούσαν, όπως η οικονομία και η μετανάστευση. Σε πολλές περιπτώσεις, ο Τραμπ αναγκάστηκε να μιλήσει για δευτερεύοντα ζητήματα, όπως το μέγεθος του πλήθους στις συγκεντρώσεις του, ενώ η Χάρις παρέμενε επικεντρωμένη στις πολιτικές διαφορές τους.

Η ανταποκρίτρια του BBC, Κόρτνεϊ Σαμπμαράνιαν, υπογράμμισε ότι η Χάρις κατάφερε να προκαλέσει εκνευρισμό στον Τραμπ με τις συνεχείς επιθέσεις της, εμφανίζοντάς τον ως έναν ηγέτη που δυσκολεύεται να διατηρήσει την ψυχραιμία του.

Η στρατηγική της Καμάλα Χάρις: Επιθέσεις και χειραγώγηση του αντιπάλου

Η Χάρις κατηγόρησε τον Τραμπ ότι είναι «περίγελος» των ξένων ηγετών και ότι θα επέτρεπε στον Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία. Επίσης, τον κατηγόρησε ότι είναι ευάλωτος στη χειραγώγηση από δικτάτορες και αυταρχικούς ηγέτες. Αναφορικά με την εξωτερική πολιτική, τόνισε ότι ο Τραμπ απειλεί την ασφάλεια του Ισραήλ, κατηγορώντας τον για επικίνδυνες δηλώσεις και χειρισμούς.

Η Χάρις επίσης εξαπέλυσε μια σειρά επιθέσεων σχετικά με τις αμβλώσεις, κατηγορώντας τον Τραμπ για την τοποθέτηση δικαστών στο Ανώτατο Δικαστήριο, οι οποίοι ανέτρεψαν το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση το 2022.

Ο Τραμπ στη γωνία: Χαοτική επίδοση και παραπλανητικές δηλώσεις

Ο Τραμπ, αν και προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο της συζήτησης, βρέθηκε συχνά σε αμυντική θέση. Σε πολλές περιπτώσεις έκανε παραπλανητικούς ή αναληθείς ισχυρισμούς, όπως ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε κατοικίδια ζώα στις ΗΠΑ. Οι παρουσιαστές του ABC διόρθωσαν επανειλημμένα τις δηλώσεις του, κάτι που δεν είχε συμβεί στο προηγούμενο ντιμπέιτ του Ιουνίου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τηλεμαχίας, ο Τραμπ επανήλθε σε θέματα όπως η μετανάστευση και η οικονομία, ενώ έκανε ισχυρισμούς σχετικά με την “κλεμμένη” νίκη του στις εκλογές του 2020. Παρά τις προσπάθειές του, συχνά έχανε τον ειρμό του, ειδικά όταν η Χάρις τον χλεύαζε για το μέγεθος των συγκεντρώσεών του και την έλλειψη νέων ιδεών.

Τα ΜΜΕ βλέπουν νίκη της Χάρις

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης σε μεγάλο βαθμό συμφωνούν ότι η Χάρις κέρδισε την αναμέτρηση. Ο πολιτολόγος Λάρι Σαμπάτο δήλωσε ότι η Χάρις κέρδισε με διαφορά, αν και επισήμανε ότι αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως θα μεταφραστεί σε δημοσκοπική άνοδο. Ο δημοσιογράφος του Fox News, Μπριτ Χιουμ, σημείωσε ότι ο Τραμπ είχε μια κακή βραδιά, ενώ άλλοι σχολιαστές, όπως ο Τζόι Ριντ στο MSNBC, δήλωσαν ότι ο Τραμπ “καταστράφηκε” από την έλλειψη ελέγχου της συζήτησης.

Πρόσκληση για δεύτερη τηλεμαχία

Η εκστρατεία της Χάρις, ενισχυμένη από τη θετική αντίδραση των μέσων και των ψηφοφόρων, πρότεινε ήδη τη διεξαγωγή δεύτερης τηλεμαχίας τον επόμενο μήνα. Το Fox News έχει προσφερθεί να οργανώσει την επόμενη αναμέτρηση, ενώ η Χάρις δήλωσε ότι είναι έτοιμη για έναν ακόμη γύρο. Ο Τραμπ, ωστόσο, δεν έχει απαντήσει επίσημα στην πρόταση.


2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. politico kai bbc ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ Καλαλ μιλαμε ειστε ασε καλυτερα να μην φραψω και αρχισετε τα ban χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα σοβαρευτειτε λιγο, Αμερικη ημουν πριν λιγες ημερες και ολοι καταριουνται την γρια αυτη, ολοι κυτταζουν Τραμπ, πεστε και αληθεια μια φορα

  2. Εισαστε κι εσεις εδω στο καναλι του συστηματος, Ολα τα καναλια γραφουν για το αισχος της γελοιας αυτης γριας κι εσεις εκει να πεισετε τον κοσμο το αναποδο, φαντασου οτι μολις τελειωσαν ζητησαν κι αλλη συναντηση, να γινει οποτε αμεσως βλεπεις το αισχος των δημοκρατικων

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ