Mont Blanc: Αγωνιώδης επιχείρηση διάσωσης τεσσάρων ορειβατών


Οι γαλλικές αρχές συνεχίζουν τις δραματικές προσπάθειες για τη διάσωση τεσσάρων ορειβατών που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Mont Blanc για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες έχουν δυσχεράνει τις επιχειρήσεις διάσωσης. Οι τέσσερις αγνοούμενοι, δύο Κορεάτες και δύο Ιταλοί, βρέθηκαν σε επικίνδυνη θέση όταν η κακοκαιρία τους παγίδευσε κοντά στην κορυφή του βουνού.

Σήμερα, οι διασώστες σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν ένα «παράθυρο» ηπιότερου καιρού για να συνεχίσουν τις έρευνες, με την ελπίδα να εντοπίσουν τους αγνοούμενους. «Οι καιρικές συνθήκες σήμερα μας επιτρέπουν να κινηθούμε, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την έκβαση της επιχείρησης», δήλωσε ο Νικολά Ζικλέρ, υποδιοικητής του PGHM, της ειδικής μονάδας έρευνας και διάσωσης που επιχειρεί στην περιοχή του Σαμονί.

Οι αρχές ενημερώθηκαν το Σάββατο για τρεις ομάδες ορειβατών που βρέθηκαν σε κίνδυνο, σε υψόμετρο άνω των 4.000 μέτρων, ενώ αντιμετώπιζαν πολύ κακές καιρικές συνθήκες. Παρά τις προσπάθειες, μόνο δύο Κορεάτες ορειβάτες διασώθηκαν την Κυριακή, με την υποστήριξη ελικοπτέρων και ειδικών μονάδων. Ωστόσο, η επιδείνωση του καιρού καθυστέρησε περαιτέρω την επιχείρηση διάσωσης για τους υπόλοιπους τέσσερις ορειβάτες.

Οι διασώστες κατόρθωσαν να έρθουν για λίγο σε επικοινωνία με τους δύο Ιταλούς που βρίσκονται στη βόρεια πλευρά του Mont Blanc, σε υψόμετρο 4.600 μέτρων. Ωστόσο, η σύνδεση διακόπηκε πριν καταφέρουν να εντοπίσουν τη θέση τους με ακρίβεια. Παρά τη δύσκολη κατάσταση, οι ειδικοί διατηρούν ελπίδες ότι οι ορειβάτες μπορεί να έχουν επιβιώσει, αν κατάφεραν να προφυλαχθούν από τον άνεμο και το κρύο.

Οι επιχειρήσεις αναμένεται να συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με τους διασώστες να ελπίζουν ότι οι βελτιωμένες καιρικές συνθήκες θα τους δώσουν την απαραίτητη ευκαιρία να φέρουν πίσω τους αγνοούμενους ζωντανούς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ