Επιταχύνεται η εφαρμογή των νέων μέτρων που ανακοινώθηκαν στη ΔΕΘ από την κυβέρνηση


Η κυβέρνηση επιταχύνει τις προσπάθειες επικοινωνίας και εφαρμογής των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Με στόχο να απαντήσει στην κριτική και να διασφαλίσει τη σωστή ενημέρωση του κοινού, τα αρμόδια υπουργεία προχωρούν σε μια σειρά συνεντεύξεων και αναλύσεων, εξειδικεύοντας τα μέτρα που πρόκειται να επηρεάσουν την καθημερινότητα των πολιτών και να ενισχύσουν τα εισοδήματα τους.

Το οικονομικό επιτελείο ήταν το πρώτο που ανέλυσε το πακέτο μέτρων, το οποίο περιλαμβάνει 12 μειώσεις φόρων και 12 αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, με συνολικό ύψος 1,5 δισ. ευρώ. Αυτά τα μέτρα θα εφαρμοστούν σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2025. Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, αναγνώρισε ότι οι αυξήσεις δεν είναι τόσο υψηλές όσο θα ήθελαν πολλοί δικαιούχοι, ωστόσο, τόνισε ότι το ποσό αυτό είναι εφικτό λόγω της ισχυρής ανάπτυξης και των βελτιώσεων στον τομέα της φοροδιαφυγής. Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση για την αύξηση 20% στο νυχτερινό επίδομα των ένστολων, που κρίθηκε από πολλούς ανεπαρκής, καθώς σε καθαρούς όρους δεν θα ξεπεράσει τα 20 ευρώ τον μήνα. Παρά την κριτική, η κυβέρνηση επιμένει ότι έχει εξαντλήσει τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια.



Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στην υγεία, με τον Πρωθυπουργό να αναλαμβάνει προσωπικά την ευθύνη για τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), υποσχόμενος πλήρη αναβάθμισή του έως το 2027. Μια σειρά από συνεδριάσεις και συνεντεύξεις τύπου έχουν ήδη προγραμματιστεί για να εξειδικεύσουν τα μέτρα που θα βελτιώσουν τα εισοδήματα των εργαζομένων στον τομέα της υγείας και να παρουσιάσουν τους μεταρρυθμιστικούς στόχους της επόμενης τριετίας.

Η εβδομάδα που ακολουθεί είναι γεμάτη με ανακοινώσεις και εξειδικεύσεις από διάφορους υπουργούς. Την Τετάρτη, θα γίνουν ανακοινώσεις για τα μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων στο ΕΣΥ, ενώ την Πέμπτη θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου από τα υπουργεία Οικογένειας, Εργασίας, Παιδείας, Υγείας και Οικονομικών, με αντικείμενο την ενίσχυση των οικογενειών, την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος και τη βελτίωση της ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής.

Το πρόγραμμα εξειδικεύσεων κορυφώνεται την Παρασκευή με ανακοινώσεις για τη στεγαστική πολιτική από την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, Νίκο Παπαθανάση. Τέλος, τη Δευτέρα, θα παρουσιαστούν τα μέτρα για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και της παραγωγικότητας, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση και τον τουρισμό, από τους Κωστή Χατζηδάκη, Νίκο Παπαθανάση, Κώστα Τσιάρα, Τάκη Θεοδωρικάκο και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να εφαρμόσει τα μέτρα αυτά γρήγορα, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και τη διασφάλιση ότι η ανάπτυξη της οικονομίας θα μοιραστεί σε όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές ομάδες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ