Ακίνητα: Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για τις «κλειστές» κατοικίες – Όσα πρέπει να γνωρίζετε


Όσα είπε ο Χρίστος Δήμας

Σε μια σειρά συνεντεύξεων θα αναλυθεί η εξειδίκευση των μέτρων που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, από τους αρμόδιους υπουργούς.

Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στην πρώτη εξ αυτών, ο Χρίστος Δήμας ανέφερε ότι έχουμε καλύτερη εισπραξιμότητα των εσόδων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος για να γίνουν οι μειώσεις φόρων.

Τόνισε πως θα υπάρξει απαλλαγή φόρου εισοδήματος για τα κενά ακίνητα. Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 έως τέλος του 2025 για μετατροπή σε μακροχρόνια μίσθωση.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

-Νέα μείωση ασφαλιστικών εισφορών κατά 1%, 0,5 % από εισφορές εργαζομένων και 0,5% εισφορές εργοδοτών του κλάδου υγείας.

-Πλήρης κατάργηση τέλους επιτηδεύματος για ελεύθερους επαγγελματίες, κόστος στα 120 εκ. ευρώ. Παραμένει μόνο για νομικά πρόσωπα και υποκαταστήματα

-Μείωση 50% τεκμαρτού εισοδήματος για οικισμούς 500 κατοίκων , τώρα γίνεται για κοινότητες έως 1500 κατοίκους . Σημαντικό μέτρο για τους ελεύθερους επαγγελματίες της επαρχίας.

-Το κριτήριο του μέγιστου μισθού ήταν στην αρχή μεταφέρεται στο τέλος

-Αναπροσαρμογή του μέσου τζίρου των ΚΑΔ, άρα μειώνεται το ποσό επιβολή επί του τζίρου

-Μονιμοποίηση επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

-Απαλλαγή φόρου εισοδήματος για τα κενά ακίνητα. Από τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 έως τέλος του 2025 για μετατροπή σε μακροχρόνια μίσθωση

-Μείωση του ΕΝΦΙΑ 20% για κατοικίες που ασφαλίζονται για φυσικές καταστροφές.

-Επεκτείνουμε το κομμάτι της Golden VisA για όσους επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις ποσό τουλάχιστον 250.000 και δημιουργούν τουλάχιστον δύο θέσεις εργασίας


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ