Το Τσίζκεϊκ με σοκολάτα και φράουλες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυτελή επιδόρπια. Συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την φρεσκάδα και την οξύτητα της φράουλας, δημιουργώντας μια απολαυστική γευστική αντίθεση που ικανοποιεί όλες τις αισθήσεις. Η τραγανή βάση μπισκότου, η απαλή υφή της σοκολατένιας κρέμας τυριού και τη γλυκόξινη γεύση από φρέσκες φράουλες στην κορυφή συνθέτουν ένα γλυκό που είναι πραγματικά ασυναγώνιστο.
Τσίζκεϊκ µε κρεμώδη σοκολάτα και φράουλες
Υλικά για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα:
- 600 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. ζάχαρη άχνη
- 300 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
- 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 2 κουταλιές της σούπας κακάο
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για την επικάλυψη:
- 300 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες στη μέση
- 50 γρ. κουβερτούρα λιωμένη για διακόσμηση (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία της βάσης: Τρίβουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη. Ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο (διάμετρος 23 εκ.). Πιέζουμε καλά ώστε να δημιουργηθεί μια συμπαγής βάση. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει.
- Προετοιμασία της κρέμας: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Συναρμολόγηση: Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή ιδανικά όλη τη νύχτα ώστε να σφίξει καλά το γλυκό.
- Επικάλυψη και διακόσμηση: Αφού έχει παγώσει το τζιζκέικ, το διακοσμούμε με τις φράουλες και περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα αν θέλουμε. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.