Κυριάκος Μητσοτάκης: Στόχος οι άμεσες μεταρρυθμίσεις και η ενίσχυση των πολιτών


Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με έντονες προκλήσεις μετά τις τελευταίες εκλογές και την απομάκρυνση σημαντικού μέρους των ψηφοφόρων της από τη Νέα Δημοκρατία. Με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, ο πρωθυπουργός προχωρά σε μία επιθετική στρατηγική «ταχύτητας» και μεταρρυθμίσεων με στόχο να κερδίσει πίσω την εμπιστοσύνη του κοινού και να ενισχύσει τη δημοσκοπική θέση του κόμματος.

Κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στην άμεση υλοποίηση μεταρρυθμίσεων σε κρίσιμους τομείς όπως η υγεία, η δικαιοσύνη και οι υποδομές, ενώ εξήγγειλε μέτρα για την καταπολέμηση της ακρίβειας, την ενίσχυση των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και τη στήριξη των μικρών επιχειρήσεων. Παράλληλα, προανήγγειλε την αύξηση του κατώτατου μισθού από το 2024 και τη στήριξη στους συνταξιούχους μέσω της αύξησης των συντάξεων και έκτακτων επιδομάτων​.



Το κυβερνητικό επιτελείο επιδιώκει επίσης την επανασύνδεση με τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους ενστόλους, παρουσιάζοντας πακέτα στήριξης και φορολογικές βελτιώσεις που ανταποκρίνονται στις πιέσεις που δέχεται η μεσαία τάξη. Μέσα από αυτόν τον «αγώνα ταχύτητας» για γρήγορα και μετρήσιμα αποτελέσματα, η ΝΔ προσπαθεί να δείξει ότι μπορεί να προσφέρει σταθερότητα και ανάπτυξη​.

Ωστόσο, το πολιτικό τοπίο παραμένει ρευστό, και ο χρόνος για τη διορθωτική πορεία της κυβέρνησης πιέζει. Οι δημοσκοπήσεις θα είναι καθοριστικές τους επόμενους μήνες, με την κυβέρνηση να ελπίζει ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα προσελκύσει ξανά τους απογοητευμένους ψηφοφόρους και θα εξουδετερώσει τις επιθέσεις της αντιπολίτευσης.

Με την ανάγκη για άμεση βελτίωση των καθημερινών συνθηκών, ο Μητσοτάκης επενδύει σε μεγάλα έργα υποδομής, όπως το μετρό της Θεσσαλονίκης και ο νέος περιφερειακός, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνησή του είναι η μόνη επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και πρόοδο για την Ελλάδα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ