Απόστολος Λύτρας: Την αποφυλάκισή του ζητά η Σοφία Πολυζωγοπούλου


Στις επόμενες ημέρες αναμένεται η κρίσιμη απόφαση του δικαστικού συμβουλίου που θα καθορίσει την ποινική μεταχείριση του γνωστού ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, κατηγορούμενου για τον ξυλοδαρμό της εν διαστάσει συζύγου του, Σοφίας Πολυζωγοπούλου. Η υπόθεση έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, με την κοινή γνώμη να παρακολουθεί με έντονο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Απόστολος Λύτρας: Τι εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας έχει ήδη προτείνει την παραπομπή του Λύτρα σε δίκη στο Μονομελές Εφετείο Αθηνών, αν και ζητά να μετατραπεί η κατηγορία από κακούργημα σε πλημμέλημα. Συγκεκριμένα, πρότεινε να δικαστεί για «επικίνδυνη σωματική βλάβη», αντί για το κακούργημα της «βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης» που είχε αρχικά αποδοθεί στον κατηγορούμενο.

Παράλληλα, ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγήθηκε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου με περιοριστικούς όρους. Αυτοί περιλαμβάνουν την απομάκρυνση από την οικογενειακή εστία, την απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας με τη σύζυγό του, τη συμμετοχή σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και την υποχρεωτική εμφάνισή του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.



Απρόσμενη στήριξη από το θύμα

Αξιοσημείωτο είναι ότι εκτός από τον εισαγγελέα, την αποφυλάκιση του Απόστολου Λύτρα ζητά και η ίδια η εν διαστάσει σύζυγός του, Σοφία Πολυζωγοπούλου, η οποία παραμένει το θύμα της επίθεσης. Σε υπόμνημα που κατέθεσε, η 37χρονη ποινικολόγος εξηγεί ότι η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του Λύτρα επιβαρύνει την ψυχολογία της κόρης τους, και γι’ αυτό ζητά την αποφυλάκισή του με περιοριστικούς όρους.

Παρά τη στήριξη που παρέχει στην αποφυλάκισή του, η κυρία Πολυζωγοπούλου ξεκαθαρίζει ότι δεν υποχωρεί από την αρχική της στάση και συνεχίζει να υποστηρίζει την κακουργηματική κατηγορία. Αυτή η στάση δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον γύρω από την έκβαση της υπόθεσης.

Προς πλημμέλημα η κατηγορία;

Η εισαγγελική πρόταση για μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα σε πλημμέλημα προκαλεί αντιδράσεις. Ο εισαγγελικός λειτουργός υποστηρίζει ότι η υπόθεση πρέπει να εκδικαστεί με την κατηγορία της «επικίνδυνης σωματικής βλάβης», η οποία θεωρείται ηπιότερη, προκαλώντας έτσι ερωτήματα για τη δικαιοσύνη στην αντιμετώπιση υποθέσεων οικογενειακής βίας.

Οι επόμενες ημέρες αναμένεται να καθορίσουν το μέλλον του Απόστολου Λύτρα, καθώς το δικαστικό συμβούλιο θα αποφασίσει αν θα τον παραπέμψει τελικά σε δίκη και υπό ποιες συνθήκες.

Η απόφαση αυτή δεν θα έχει μόνο ποινικές συνέπειες, αλλά θα καθορίσει και το δημόσιο διάλογο γύρω από τις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας και την απονομή δικαιοσύνης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ