Ο «Τόνυ», το… πουλέν του μαφιόζου και οι δύο εισπράκτορες – Επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη και Αττική


Ο «Τόνυ», το… πουλέν του μαφιόζου: Όλα ξεκίνησαν αρχές Αυγούστου όταν έφτασε στ’ αυτιά τους πληροφορία για ομάδα μπράβων που βρισκόταν στο νησί… σεζόν και πουλούσε προστασία σε επιχειρήσεις

“Λαβράκι” με…πρωταγωνιστές παλιούς γνώριμους της αστυνομίας έβγαλαν οι άνδρες του τμήματος Εκβιαστών στη Μύκονο μετά από κινηματογραφική επιχείρηση στην Άνω Μερά.

Όλα ξεκίνησαν αρχές Αυγούστου όταν έφτασε στ’ αυτιά τους πληροφορία για ομάδα μπράβων που βρισκόταν στο νησί …σεζόν και πουλούσε προστασία σε επιχειρήσεις.

Όπως αποδείχθηκε αρχηγός της ομάδας ήταν ο …”Τόνυ”. Έχει κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συγκεκριμένα δεν είχε διστάσει να πυροβολήσει εναντίον αστυνομικού. Και ο ίδιος όμως έχει δεχθεί σφαίρες μετά από συμπλοκή σε φούρνο στα Νότια Προάστια πριν 2 χρόνια.

“Δεξί του Χέρι” ο… Βέλγος, γνώριμος στους κύκλους της νύχτας αλλά και σε πρόσωπα εντός των φυλακών της χώρας. Στο παρελθόν φαίνεται να ανήκε σε συγκεκριμένη ομάδα που πουλούσε προστασία στη νύχτα. Είναι σεσημασμένος και έχει κατηγορηθεί μεταξύ άλλων και για μαστροπεία.

Στην εγκληματική οργάνωση συμμετείχαν και δυο ακόμη πρόσωπα, δυο άνδρες οι οποίοι είχαν το ρόλο του εισπράκτορα.

Η οργάνωση δρούσε από το Νοέμβριο και έχει προκύψει η προστασία επιχειρήσεων τόσο σε Μύκονο όσο και σε Νότια Προάστια. Μεταξύ άλλων ζητούσαν χρήματα απο κρεπερί αλλά και από κρεοπωλεία.

Συγκεκριμένα με το πρόσχημα της παροχής «προστασίας», απαίτησαν από κρεπερί στη Μύκονο το χρηματικό ποσό των 2500 ευρώ συνολικά για την καλοκαιρινή περίοδο ενώ απο ταβέρνα στο νησί είχαν ζητήσει συνολικά 6.000 ευρώ και είχαν ήδη εισπράξει τις 4.500 ευρώ.

Ο τιμοκατάλογος για την Αθήνα φαίνεται πως είχε… εκπτώσεις. Απο εστιατόριο στη Γλυφάδα είχαν καταφέρει να αρπάξουν το ποσό των 200 ευρώ όπως και απο κρεοπωλείο στη Λεωφόρο Καραμανλή.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν μετά απο κινηματογραφικές επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη και Ανω Μερά Μυκόνου.

Πως ξεκίνησαν τη δράση τους

Ξεκίνησαν από την Αθήνα και πήγαν στη Μύκονο για να «πουλήσουν» προστασία σε μαγαζιά κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Άλλωστε τα δυο από τα τέσσερα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν παρελθόν στον συγκεκριμένο τομέα και ήταν γνώριμοι των διωκτικών αρχών. Σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της οργάνωσης ξεκίνησε από τον Νοέμβριο του 2023 με θύματα καταστηματάρχες στη Γλυφάδα και τον Άλιμο.

Ο 38χρονος Αλβανός, γνωστός με το παρατσούκλι «ΤΟΝΥ», και ο 42χρονος Έλληνας συνεργός του, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, «είχαν απαιτήσει από τους καταστηματάρχες στη Μύκονο για την καλοκαιρινή περίοδο συνολικά 8.500 ευρώ και είχαν λάβει 5.900 ευρώ, ενώ από τους καταστηματάρχες στην Αττική λάμβαναν εκβιαστικά από τον Νοέμβριο του 2023 το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως».

Ο «Τόνυ», το… πουλέν του μαφιόζου και οι δύο εισπράκτορες – Επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη και Αττική
Ο «Τόνυ», το… πουλέν του μαφιόζου και οι δύο εισπράκτορες – Επιχειρήσεις σε Ηλιούπολη και Αττική

Αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών όμως που έχουν… «κατασκηνώσει» στο κοσμοπολίτικο νησί τους χάλασαν τα σχέδια. Αφού πρώτα άφησαν τους εισπράκτορες του κυκλώματος να γευματίσουν σε ένα μαγαζί στην Άνω Μερά Μυκόνου, μόλις βγήκαν τους ακινητοποίησαν παρά το γεγονός ότι οι δυο νεαροί αντιστάθηκαν. Στην Ηλιούπολη, συνελήφθησαν ο φερόμενος αρχηγός και το «δεξί» του χέρι καθώς οι αστυνομικοί είχαν γίνει «σκιά» τους και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν (σωματικές και σε οικίες), συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 2 πιστόλια, 3 γεμιστήρες και 3 θήκες πιστολιού,
  • 103 φυσίγγια,
  • αλεξίσφαιρο γιλέκο,
  • ζώνη με θήκη πιστολιού,
  • 3 αναδιπλούμενα μαχαίρια,
  • 8 κινητά τηλέφωνα,
  • ιδιόχειρες σημειώσεις,
  • το χρηματικό ποσό των 31.240 ευρώ και 105 δολαρίων και
  • I.X.E. αυτοκίνητο και 2 μοτοσικλέτες, ως μέσα διάπραξης έκνομων ενεργειών.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ