Σπαγγέτι με γαρίδες και ντοματίνια: Τα ζυμαρικά αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα παγκοσμίως, ενώ η προσθήκη φρέσκων θαλασσινών, όπως οι γαρίδες, δίνει μια εκλεπτυσμένη και αρωματική πινελιά. Στην παρακάτω συνταγή συνδυάζουμε την απλότητα των σπαγγέτι με την εκλεπτυσμένη γεύση της γαρίδας και τη δροσιά από ντοματίνια και φρέσκα μυρωδικά.
Σπαγγέτι με γαρίδες και ντοματίνια
Υλικά:
- 500 γρ. σπαγγέτι
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 250 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας βούτυρο
- Φρέσκο βασιλικό ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγη πιπεριά καυτερή (προαιρετικά)
Εκτέλεση των σπαγγέτι
- Βράσιμο ζυμαρικών: Βράζετε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμα, τα στραγγίζετε και τα κρατάτε στην άκρη.
- Προετοιμασία γαρίδων: Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και το σοτάρετε μέχρι να χρυσίσει ελαφρώς, περίπου 1-2 λεπτά.
- Μαγείρεμα γαρίδων: Προσθέστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν ροζ και να μαγειρευτούν εντελώς. Βγάζετε τις γαρίδες από το τηγάνι και τις κρατάτε στην άκρη.
- Σάλτσα ντομάτας: Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε τα ντοματίνια και το κρασί. Αφήστε τα να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ντοματίνια και να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το βούτυρο.
- Συνδυασμός υλικών: Επαναφέρετε τις γαρίδες στο τηγάνι μαζί με τα βρασμένα ζυμαρικά. Ανακατέψτε καλά ώστε να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα. Προσθέστε τον φρέσκο βασιλικό ή τον μαϊντανό.
- Σεβίρισμα: Σερβίρετε τα σπαγγέτι ζεστά και πασπαλίστε με λίγο επιπλέον μαϊντανό ή βασιλικό, καθώς και λίγο τριμμένο πιπέρι για επιπλέον γεύση. Αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε λίγη πιπεριά καυτερή.
Αυτή η συνταγή είναι ελαφριά και γεμάτη γεύση, ιδανική για ένα γρήγορο και υγιεινό γεύμα. Καλή σας όρεξη!