Αλμυρά μπισκότα με παρμεζάνα


Τα αλμυρά μπισκότα είναι μια εξαιρετική επιλογή για σνακ ή συνοδευτικό ενός καφέ ή αναψυκτικού με φίλους ή την οικογένεια. Είναι τραγανά, γευστικά και ταιριάζουν υπέροχα με ντιπ, τυριά ή ακόμα και μόνα τους με ένα ποτήρι κρασί. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και ευέλικτη, με υλικά που πιθανώς έχετε ήδη στην κουζίνα σας. Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα αρωματικά ή τυριά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, κάνοντάς τα ακόμη πιο ιδιαίτερα και ξεχωριστά.

Συνταγή για αλμυρά μπισκότα

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο σκληρό τυρί
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 2-3 κουταλιές κρύο νερό (αν χρειαστεί)
  • Σουσάμι ή μαυροσούσαμο για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το αλάτι, την πάπρικα και τα μυρωδικά.
  2. Προσθέστε το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και τρίψτε το με τα δάχτυλα σας στο μείγμα του αλευριού μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα.
  3. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε.
  4. Σε ένα άλλο μικρό μπολ, χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το στο μείγμα. Ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να σχηματίζεται η ζύμη.
  5. Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο κρύο νερό, μία κουταλιά τη φορά, μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
  6. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, τυλίξτε την σε μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  7. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C.
  8. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 0.5 εκατοστών και κόψτε με κουπ πατ τα μπισκότα σας σε ό,τι σχήμα θέλετε.
  9. Βάλτε τα μπισκότα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίστε με σουσάμι ή μαυροσούσαμο, αν θέλετε.
  10. Ψήστε για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες.
  11. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε!

Τα αλμυρά αυτά μπισκότα είναι τέλεια για να συνοδεύσουν τυριά, αλλαντικά ή ακόμα και για σνακ καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ