Ουγκάντα: Πέθανε η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτέγκι –  Υπέκυψε στα εγκαύματά της


Η τραγική κατάληξη της Ολυμπιονίκη μαραθωνοδρόμου από την Ουγκάντα, Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι, σόκαρε την αθλητική κοινότητα και έφερε ξανά στο προσκήνιο τη σοβαρότητα της ενδοοικογενειακής βίας. Η 33χρονη Τσεπτεγκέι, που πρόσφατα είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι, υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 80% του σώματός της, μετά από επίθεση του πρώην συντρόφου της, ο οποίος την περιέλουσε με βενζίνη και την πυρπόλησε στο σπίτι της στην Κένυα.

Η εν λόγω επίθεση στην Ουγκάντα σημειώθηκε μετά από διαμάχη που είχαν σχετικά με ιδιοκτησία γης. Ο φερόμενος ως δράστης, Ντίξον Ντιέμα, υπέστη επίσης εγκαύματα και νοσηλεύεται στην ίδια νοσοκομειακή μονάδα. Η Τσεπτεγκέι, που νοσηλευόταν στο Moi Teaching and Referral Hospital στο Ελντορέτ, υπέκυψε τελικά στα τραύματά της λόγω ολικής ανεπάρκειας οργάνων​.

Η τραγική κατάληξη της Ρεμπέκα Τσεπτέγκι είναι μόνο μία από πολλές παρόμοιες περιπτώσεις υψηλού προφίλ αθλητών που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κένυα και την Ουγκάντα. Παρόμοια τραγική μοίρα είχε η Κενυάτισσα δρομέας Άγκνες Τιρόπ το 2021, γεγονός που ώθησε την αθλητική κοινότητα να λάβει περισσότερα μέτρα κατά της βίας λόγω φύλου​.

Η μαραθωνοδρόμος Ρεμπέκα Τσεπτεγκέι αφήνει πίσω της δύο παιδιά, και η αθλητική ομοσπονδία της Ουγκάντα, καθώς και ο πατέρας της, ζητούν δικαιοσύνη για την αποτρόπαιη αυτή πράξη.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ