Ψητό κρέας στην κατσαρόλα με λαχανικά


Το ψητό κρέας κατσαρόλας είναι ένα κλασικό, παραδοσιακό φαγητό που συνδυάζει τρυφερό κρέας με αρωματικά βότανα και λαχανικά, δημιουργώντας ένα πιάτο γεμάτο γεύση και άρωμα. Είναι ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια και Κυριακές, καθώς απαιτεί αργό μαγείρεμα που αναδεικνύει όλη τη νοστιμιά του κρέατος. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μοσχάρι, χοιρινό ή ακόμα και αρνί, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη στην εκτέλεση και θα γεμίσει το σπίτι σας με υπέροχες μυρωδιές!

Ψητό κρέας στην κατσαρόλα με λαχανικά

Συνταγή:

Υλικά:

  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή νουά)
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 400 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 500 ml ζωμός βοδινού
  • 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  2. Αφαιρέστε το κρέας και προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο και το σέλινο. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Επιστρέψτε το κρέας στην κατσαρόλα και σβήστε με το κόκκινο κρασί. Αφήστε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις τριμμένες ντομάτες, το ζωμό βοδινού, τα δαφνόφυλλα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
  5. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να σιγομαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά για 2-2,5 ώρες, μέχρι να γίνει τρυφερό το κρέας.
  6. Σερβίρετε το κρέας με πατάτες πουρέ ή ρύζι, γαρνίροντας με φρέσκα βότανα.

Καλή σας όρεξη!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ