Αλμυρό κέικ με τυριά και αλλαντικά


Τα αλμυρά κέικ αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή για ένα εύκολο, γευστικό σνακ που μπορεί να σερβιριστεί σε κάθε περίσταση. Με πλούσια υλικά όπως τυριά, αλλαντικά και λαχανικά, αυτά τα κέικ δίνουν μια μοναδική γεύση και αποτελούν μια εναλλακτική λύση στο παραδοσιακό γλυκό κέικ. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για αλμυρό κέικ που θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας ή θα σας συνοδεύσει στο καθημερινό σας γεύμα.

Συνταγή για αλμυρό κέικ

Υλικά:

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • 150 ml γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν ή μπέικον κομμένο σε κύβους
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Ρίγανη ή άλλα μυρωδικά της επιλογής σας

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και λαδώνουμε μια φόρμα για κέικ.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη φέτα, το γκούντα, το ζαμπόν ή το μπέικον, την πιπεριά και τα μυρωδικά. Ανακατεύουμε καλά για να απλωθούν τα υλικά ομοιόμορφα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα στην επιφάνεια.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Καλή σας απόλαυση!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ