Δύσκολα τα πράγματα στη Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι έχει ανταγωνιστή – Ποιος έχει το «πάνω χέρι»


Βρετανία: Ευαίσθητη συγκατοίκηση στην Ντάουνινγκ Στριτ: Ο γάτος Λάρι έχει ανταγωνιστή

Αφού υποδέχθηκε στις αρχές Ιουλίου τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ, ο Λάρι, ο γάτος της Ντάουνινγκ Στριτ, θα πρέπει να τα βρει και με άλλον ένα νέο συγκάτοικο: ένα σιβηριανό γατάκι που υιοθετήθηκε από τα παιδιά του επικεφαλής της κυβέρνησης.

Ο Λάρι, ο οποίος έχει ήδη γνωρίσει έξι πρωθυπουργούς, έφθασε στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 15 Φεβρουαρίου 2011, με μια αποστολή: να απαλλάξει το χώρο από τα τρωκτικά. Έκτοτε όμως, ο 17χρονος «αρχιποντικοκυνηγός» έχει γίνει αληθινή ατραξιόν και ένας από τους διασημότερους γάτους στον κόσμο. Ο λογαριασμός του @Number10cat (όχι επίσημος) στο X έχει 900.000 ακολούθους.

Ο Λάρι, ο οποίος φημίζεται πως δεν έχει πολλή υπομονή με αυτούς που τολμούν να περιπλανηθούν στα εδάφη του, έχει ήδη απευθύνει μέσω του X μια προειδοποίηση στον νεοαφιχθέντα: «Το γατάκι θα ΔΙΝΕΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ στον Λάρι».

Το μήνυμα αυτό εστάλη όταν ο Κιρ Στάρμερ ανακοίνωσε πως η 13χρονη κόρη του παρέλαβε χθες, Δευτέρα, το σιβηριανό γατάκι. Η οικογένεια Στάρμερ είχε ήδη ένα γάτο, τον Τζότζο, και ο βρετανικός Τύπος ανησυχεί σήμερα για το πώς θα τα πάνε τα τρία αιλουροειδή.

«Το πρόβλημα που έχουμε, το οποίο υπήρχε ήδη για τον Τζότζο, είναι ότι η μοναδική πόρτα που επιτρέπει να βγει κανείς από το νέο διαμέρισμά μας είναι θωρακισμένη. Και συνεπώς είναι λίγο δύσκολο να της βάλουμε πορτάκι για γάτα», εξήγησε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο BBC.

Ο προκάτοχος του Κιρ Στάρμερ, Ρίσι Σούνακ, είχε την Νόβα, ένα θηλυκό σκύλο. Σύμφωνα με τις εκμυστηρεύσεις της συζύγου του, της Ακσάτα Μούρτι, η Νόβα και ο Λάρι είχαν «θυελλώδεις επαφές», όμως αυτός που «πήρε το πάνω χέρι» ήταν ο Λάρι. Οι αρχές είναι έτοιμες για το ενδεχόμενο του θανάτου του: αν το σχέδιο για το θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ έφερε την κωδική ονομασία «London Bridge», αυτό του γάτου βαφτίστηκε «Larry Bridges».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ