Τα κεφτεδάκια από κρέας κοτόπουλου είναι μια υγιεινή και κυρίως εύκολη συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε όταν έχετε στερέψει από έμπνευση και επιθυμείτε να ταΐσετε την οικογένεια με κάτι νόστιμο και πάνω από όλα θρεπτικό.
Υλικά για τα κεφτεδάκια
- 300 γρ στήθος κοτόπουλου
- 2 κολοκυθάκια, περίπου 250 γρ
- 80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 1 αυγό
- 8 φύλλα βασιλικού
- 3 φέτες ψωμί, μαλακό
- 3 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι και πιπέρι
- Για το πανάρισμα τριμμένη φρυγανιά και λίγο αλεύρι
Πώς θα φτιάξετε τη σάλτσα για τα κεφτεδάκια
- 200 γρ σάλτσα ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο για γεύση
- Ρίγανη για γεύση
- Αλάτι και πιπέρι
Πώς θα προετοιμάσετε τα κεφτεδάκια
- Βάζουμε στο μπλέντερ τα κολοκυθάκια, το τριμμένο τυρί (ή σε μικρά κομμάτια), τον βασιλικό, το στήθος κοτόπουλου, το αυγό, τις φέτες ψωμιού και την τριμμένη φρυγανιά και τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Αλατοπιπερώνουμε και πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε σε ένα μείγμα από τριμμένη φρυγανιά και αλεύρι.
- Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια για τουλάχιστον 5/6 λεπτά. Ύστερα προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, μισό ποτήρι ζεστό νερό και πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο αλάτι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και τελειώνουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά σε χαμηλή φωτιά.