Οι γεμιστές πιπεριές με τυρί και ζαμπόν είναι μια απολαυστική παραλλαγή του κλασικού ελληνικού πιάτου, ενώ είναι ιδανική επιλογή για τους λάτρεις του ούζου ή του κρασιού που θέλουν έναν διαφορετικό μεζέ. Αντί για την παραδοσιακή γέμιση με ρύζι, αυτές οι πιπεριές γεμίζονται με μια πλούσια κρέμα από τυριά και ζαμπόν, δημιουργώντας ένα πιάτο που συνδυάζει τη γλύκα της πιπεριάς με την κρεμώδη υφή των τυριών και την αλμυρή γεύση του ζαμπόν. Ιδανικό για όσους αναζητούν μια πιο χορταστική και γευστική επιλογή, οι πιπεριές αυτές είναι τέλειες για να εντυπωσιάσουν σε ένα τραπέζι ή ως ένα ιδιαίτερο καθημερινό γεύμα.
Πιπεριές γεμιστές με τυριά και ζαμπόν
Υλικά:
- 8 μεγάλες πιπεριές
- 200 γραμμάρια τυρί φέτα, θρυμματισμένο
- 150 γραμμάρια τυρί γραβιέρα ή κασέρι, τριμμένο
- 150 γραμμάρια ζαμπόν, κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 αυγό
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Πλύνετε καλά τις πιπεριές και κόψτε τα καπάκια τους, κρατώντας τα στην άκρη. Αφαιρέστε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό.
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμείξτε το τυρί φέτα, το τριμμένο τυρί γραβιέρα ή κασέρι, και το ζαμπόν.
- Προσθέστε το σοταρισμένο κρεμμύδι, τον μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος, και το αυγό στο μπολ με τα τυριά και το ζαμπόν. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Γεμίστε τις πιπεριές με το μείγμα τυριού και ζαμπόν και κλείστε με τα καπάκια τους.
- Τοποθετήστε τις γεμιστές πιπεριές σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν οι πιπεριές.
Σερβίρετε τις γεμιστές πιπεριές με τυρί και ζαμπόν ζεστές, απολαμβάνοντας την πλούσια, κρεμώδη γεύση τους.