Έτσι θα φτιάξτε σπιτικούς τραγανούς λουκουμάδες με μέλι


Έτσι θα φτιάξτε σπιτικούς τραγανούς λουκουμάδες με μέλι: Ένα κλασικό κι αγαπημένο γλύκισμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι

Η ζύμη τους χρειάζεται λίγο χρόνο για να γίνει αλλά αξίζει την αναμονή γιατί γίνονται απίστευτα τραγανοί ακόμη κι αν μείνουν αρκετή ώρα.

Μερίδες: για περίπου 30-40 κομμάτια Χρόνος προετοιμασίας:20′ Χρόνος μαγειρέματος:15′ Έτοιμο σε:35′ Χρόνος αναμονής: 1 μέρα

Υλικά

  • 370γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 27γρ. μαγιά νωπή
  • 20γρ. ζάχαρη
  • 3γρ. αλάτι
  • 335γρ. νερό
  • 40γρ. σπορέλαιο
  • άφθονο σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Έτσι θα φτιάξτε σπιτικούς τραγανούς λουκουμάδες με μέλι
Έτσι θα φτιάξτε σπιτικούς τραγανούς λουκουμάδες με μέλι

Για το σερβίρισμα

  • μέλι
  • κανέλα

Διαδικασία

Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ όλα τα υλικά για τους λουκουμάδες και χτυπάτε πολύ καλά με το φτερό για περίπου 5 λεπτά.

Τοποθετείτε το μίγμα σε ένα ευρύχωρο σκεύος, το σκεπάζετε και το αφήνετε μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Αφού φουσκώσει το χτυπάτε έτσι όπως είναι μέσα στο σκεύος, μια φορά πάνω στην επιφάνεια εργασίας για να πέσει ο όγκος του.

Στη συνέχεια, το αφήνετε στη συντήρηση για περίπου 1 μέρα.

Την επόμενη μέρα και ενώ το μίγμα είναι κρύο, κόβετε τους λουκουμάδες με ένα κουτάλι και τηγανίζετε σε καυτό σπορέλαιο. Βγάζετε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και τους βάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

Περιχύνετε τους λουκουμάδες με μέλι, τους πασπαλίζετε με κανέλα και σερβίρετε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ