Η διασταύρωση του “θανάτου” – Ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική


Η διασταύρωση του “θανάτου”: Ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική βρίσκεται κάπου στα σύνορα Μεταμόρφωσης και Μενιδίου

Πρόκειται για μια πολυσύχναστη διασταύρωση, που μπορεί να έχει Stop, αλλά λίγοι το παρατηρούν, με αποτέλεσμα να διασχίζουν το δρόμο αφρενάριστοι και να έρχεται το μοιραίο.

Δρόμος καρμανιόλα με τροχαία ανά 3 ημέρες

Ο δρόμος επι της Λ. Ιωνίας που διασταυρώνεται με την Αγίας Παρασκευής (από την μεριά των Αχαρνών) και παράλληλος 11ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας (από την μεριά της Μεταμόρφωσης Αττικής), έχει απασχολήσει δεκάδες φορές την τοπική κοινωνία της περιοχής.

Οι οδηγοί που δεν γνωρίζουν το δρόμο, αγνοούν το Stop, παιρνόντας προς την Αγίας Παρασκευής, με αποτέλεσμα να σημειώνονται τρομακτικά τροχαία με τραυματισμούς και σοβαρές υλικές ζημιές.

Ανά τρία 24ωρα σημειώνεται ένα σφοδρό τροχαίο, συνήθως πλαγιομετωπικά. Άνθρωποι της περιοχής που γνωρίζουν καλά το σημείο, τονίζουν πως “οι οδηγοί δεν αγνοούν επίτηδες το Stop. Είναι όλο το σημείο λάθος. Όσοι έρχονται από τη Μεταμόρφωση διασχίζουν μια ανηφόρα η οποία είναι περίπου 200 μέτρα από τη διασταύρωση. Η ανηφόρα είναι σε κλειστή δεξιά στροφή, που συνήθως είναι γεμάτη με θάμνους. Οι οδηγοί βλέπουν απλά μια διασταύρωση και νομίζουν πως δεξιά και αριστερά είναι απλά στενάκια, με αποτέλεσμα να περνάνε αφρενάριστοι και να γίνονται σοβαρά ατυχήματα”.

Η διασταύρωση του "θανάτου" - Ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική
Η διασταύρωση του “θανάτου” – Ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική

Τον διαμέλισε νταλίκα

Πριν λίγα χρόνια, ένας άτυχος νεαρός ντελιβεράς σε καφέ της περιοχής των Αχαρνών, διέσχιζε την Λ. Ιωνίας προς το Μενίδι. Μια νταλίκα ερχόμενη από τον παράλληλο του 11ου χλμ. προς την Αγίας Παρασκευής, αγνόησε το Stop, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον ντελιβερά πλαγιομετωπικά και να τον σύρει για δεκάδες μέτρα μέχρι να σταματήσει.

Οι εικόνες που αντίκρισαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο, ήταν πολύ σκληρές. Το νέο παιδί έχασε τη ζωή του ακαριαία από το βαρύ όχημα.

Ίσως ο πιο επικίνδυνος στην Αττική

Κάποιοι επαγγελματίες που κινούνται σε όλη την Αττική, χαρακτηρίζουν το “τρίγωνο” Ιωνίας – Αγ. Παρασκευής – παράλληλου, ίσως τον πιο επικίνδυνο δρόμο της Αττικής. Τα λάθη των οδηγών είναι συχνά με ολέθριες επιπτώσεις.

Η διασταύρωση του "θανάτου" - Ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική
Η διασταύρωση του “θανάτου” – Ίσως ο πιο επικίνδυνος δρόμος στην Αττική

Συνιστούν, να τοποθετηθούν 2 μεγάλα Stop αριστερά και δεξιά του δρόμου, να μπουν ειδικά προειδοποιητικά στο οδόστρωμα για να επιβραδύνουν οι οδηγοί, ή ακόμα και φωτεινοί σηματοδότες για 100% ασφάλεια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ