Παγωτό καρπούζι για γεύση και απόλαυση


Το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαιρινό φρούτο, γεμάτο γεύση και δροσιά. Συνδυάζοντας αυτή την αίσθηση φρεσκάδας με τη γλυκιά απόλαυση του παγωτού, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα λαχταριστό παγωτό ιδανικό για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Η συνταγή αυτή είναι απλή και γρήγορη, και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει με την έντονη γεύση του φρέσκου καρπουζιού.

 Παγωτό καρπούζι

Υλικά:

  • 500 γρ. καρπούζι (χωρίς κουκούτσια)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας βανίλια (υγρή ή σε σκόνη)

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία του καρπουζιού: Κόψτε το καρπούζι σε μικρά κομμάτια και αφαιρέστε προσεκτικά όλα τα κουκούτσια. Βάλτε τα κομμάτια σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε τα μέχρι να γίνουν λείος πολτός.
  2. Ανακάτεμα των υλικών: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τον πολτό καρπουζιού με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια, και ανακατέψτε καλά.
  3. Χτύπημα της κρέμας γάλακτος: Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές.
  4. Ομογενοποίηση: Ενσωματώστε την κρέμα γάλακτος στον πολτό καρπουζιού, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Κατάψυξη: Ρίξτε το μείγμα σε μια μεταλλική φόρμα ή δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει το παγωτό.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρετε το παγωτό καρπούζι σε μπολ, γαρνίροντας με φρέσκα κομμάτια καρπουζιού ή φύλλα μέντας για επιπλέον φρεσκάδα.

Αυτό το παγωτό θα δώσει μια έκρηξη καλοκαιρινής γεύσης, ιδανικό για να εντυπωσιάσετε την οικογένεια και τους φίλους σας σε μια καλοκαιρινή βραδιά!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ