Το ρολό κοτόπουλου είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και σχετικά εύκολα πιάτα που μπορείς να ετοιμάσεις στην κατσαρόλα. Αυτή η συνταγή συνδυάζει το ζουμερό κοτόπουλο με μυρωδικά και γεύσεις που απογειώνουν το αποτέλεσμα. Το μαγείρεμα στην κατσαρόλα διατηρεί την υγρασία του κρέατος, κάνοντάς το τρυφερό και γεμάτο γεύση. Είναι ένα ιδανικό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι ή για ένα γεύμα με την οικογένεια.
Ρολό κοτόπουλο στην κατσαρόλα
Υλικά:
- 1 μεγάλο στήθος κοτόπουλου (ανοικτό και χτυπημένο για ρολό)
- 150 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
- 100 γρ. σπανάκι, ψιλοκομμένο
- 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Λίγο θυμάρι και ρίγανη
Οδηγίες:
- Προετοιμασία του ρολού:
- Απλώστε το στήθος κοτόπουλου σε επίπεδη επιφάνεια. Αλατοπιπερώστε το.
- Στο κέντρο του κοτόπουλου, απλώστε τη φέτα, το σπανάκι και την κόκκινη πιπεριά.
- Τυλίξτε προσεκτικά το κοτόπουλο σε ρολό και δέστε το με σπάγκο κουζίνας για να κρατήσει το σχήμα του.
- Μαγείρεμα:
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ρολό κοτόπουλο και σοτάρετέ το μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, περίπου 5-7 λεπτά.
- Βγάλτε το ρολό από την κατσαρόλα και αφήστε το στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, και σοτάρετέ τα μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί ελαφρώς.
- Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και τα μυρωδικά. Επιστρέψτε το ρολό στην κατσαρόλα.
- Καλύψτε την κατσαρόλα με το καπάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά, μέχρι το κοτόπουλο να είναι μαγειρεμένο και ζουμερό.
- Σερβίρισμα:
- Αφαιρέστε το ρολό από την κατσαρόλα και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
- Σερβίρετε με λίγο από τον ζωμό της κατσαρόλας πάνω από το κοτόπουλο για έξτρα γεύση.