Πώς καθαρίζει το τζάμι του φούρνου;


Πώς καθαρίζει το τζάμι του φούρνου; Σήμερα θα δείτε πως θα καθαρίσετε το τζάμι του φούρνου σας στο εσωτερικό του χωρίς σκληρά χημικά

θα χρειαστείς:

  • Μαγειρική Σόδα
  • Μίγμα Ξυδιού/Νερού
  • Ψεκαστήρι
  • Παλιά πανιά πλυσίματος & πετσέτα
  • Προαιρετικά – Χαρτοταινία

Συνιστώ να στρώσετε μια παλιά πετσέτα στο πάτωμα κάτω από την πόρτα του φούρνου σας για οτιδήποτε χυθεί.

Πώς καθαρίζει το τζάμι του φούρνου;
Πώς καθαρίζει το τζάμι του φούρνου;

Εάν έχετε οπές εξαερισμού στην πόρτα του φούρνου σας, καλύψτε τις με κολλητική ταινία για να μην μπει τίποτα μέσα στην πόρτα.

Καλύψτε το παράθυρο με μαγειρική σόδα.

Πώς καθαρίζει το τζάμι του φούρνου;
Πώς καθαρίζει το τζάμι του φούρνου;

Ρίξτε στη μαγειρική σόδα το μείγμα ξιδιού και νερού. Έκανα αναλογία 1:10, 1 μέρος ξύδι, 9 μέρη νερό. (Το μπουκάλι μου έχει αριθμούς για να με βοηθήσουν να το υπολογίσω).

Πρέπει η μαγειρική σόδα να είναι υγρή αλλά όχι νερουλή. Να γίνει ένα μείγμα σαν οδοντόπαστα.

Βρέξτε ένα παλιό πανί πλύσης και πιέστε ότι περισσεύει.

Ξεκινήστε να τρίβετε την πάστα με το υγρό πανί. Το απαλό τρίψιμο είναι ιδανικό. Δεν χρειάζεται να είναι σκληρό τρίψιμο.

Συνεχίστε να τρίβετε όλο το γυαλί. Αν δείτε μαύρα σκληρά λίπη, τρίψτε λίγο πάνω τους μέχρι να αποκολληθούν. Γενικά, δεν θα χρειαστεί ιδιαίτερη προσπάθεια.

Έτριψα επίσης το μαύρο μέταλλο γύρω από το τζάμι και το γυάλισα κυριολεκτικά.

Καθάρισε τα υπολείμματα με ηλεκτρική σκούπα. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε μικρο σκουπάκι κουζίνας. Προσοχή, αν έχετε σακούλα στην ηλεκτρική σας σκούπα για να μην βουλώσει από τα υπολείμματα.

Μπίνκο. Η κουζίνα μου γυάλισε όπως όταν την πρωτοαγόρασα!

Έτσι θα καθαρίσετε τέλεια ανάμεσα στο διπλό τζάμι του φούρνου

Πριν από περίπου 5 χρόνια αγοράσαμε έναν υπέροχο εντοιχιζόμενο φούρνο. Δεν φαντάστηκα ποτέ, ότι θα γινόταν χάλια το τζάμι της πόρτας στο εσωτερικό του.

Δείτε αυτές τις οπές εξαερισμού στην πόρτα, που οδηγούν ακριβώς ανάμεσα στο τζάμι.
Δείτε αυτές τις οπές εξαερισμού στην πόρτα, που οδηγούν ακριβώς ανάμεσα στο τζάμι.

Με τα χρόνια να παιρνούν και να βλέπω το τζάμι με στάμπες, αποφάσισα να διαβάσω το εγχειρίδιο του φούρνου για να δω αν υπήρχε τρόπος να καθαρίσω το τζάμι. Ξεβίδωσα και τις βίδες αλλά δεν κουνήθηκε τίποτα.

Αναζήτησα στο Pinterest και βρήκα κάποια που έχει καθαρίσει με επιτυχία το εσωτερικό στις πόρτες του φούρνου της. Οι βίδες της ήταν τοποθετημένες λίγο διαφορετικά από τη δική μου, αλλά ήμουν πρόθυμη να δοκιμάσω άλλη μια φορά.

Οι βίδες μου χρειάζονταν ένα ειδικό κατσαβίδι, αλλά είχα ένα τρυπάνι που ταιριάζει τέλεια.

Λοιπόν, έλυσα όλες τις πάνω βίδες μου… και δεν έγινε τίποτα. Περιμένετε, υπάρχουν μερικές ακόμη βίδες που κατεβαίνουν στο πλάι… αλλά ακόμα τίποτα. Δεν βγήκε ποτέ το τζάμι.

Τελικά διαπίστωσα ότι έπρεπε να αφαιρεθούν μόνο οι επάνω βίδες. Υπάρχουν ακόμη και ελατήρια μέσα στην πόρτα για να σας βοηθήσουν.

Η πόρτα μου δεν άνοιξε όταν ξεβιδώθηκαν οι βίδες. Κατάφερα να ξεχωρίσω την πόρτα με ένα απλό κόλπο. Εάν η πόρτα του φούρνου σας άνοιξε χωρις την αφαίρεση των βιδών, καθαρίστε την.

Εάν ο φούρνος σας είναι σαν τον δικό μου, ίσως χρειαστείτε ένα ακόμα εργαλείο… ένα απλό κουζινομάχαιρο για να ξεκολλήσετε απαλά το πλαίσιο από την πόρτα. Μπορεί να φαίνεται αφύσικο, αλλά η πόρτα ανοίγει αμέσως.

Γιατί αυτό δεν υπάρχει στο εγχειρίδιο κατόχου, δεν έχω ιδέα. Μπορεί να θέλετε να τοποθετήσετε μια καρέκλα κάτω από την πόρτα για να στηρίξετε την πόρτα του φούρνου σας ενώ καθαρίζετε.

Και εδώ είναι η πόρτα του φούρνου, έτοιμη να καθαριστεί με απολιπαντικό.
Και εδώ είναι η πόρτα του φούρνου, έτοιμη να καθαριστεί με απολιπαντικό.


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ