Το παγωτό σάντουιτς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά γλυκά, που συνδυάζει τη δροσιά του παγωτού με την τραγανή υφή ενός μπισκότου. Εύκολο να φτιαχτεί στο σπίτι, αυτό το γλύκισμα προσφέρει απεριόριστες δυνατότητες δημιουργίας, καθώς μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικές γεύσεις παγωτού και είδη μπισκότων. Είτε το σερβίρετε σε ένα καλοκαιρινό πάρτι είτε απλώς για να ικανοποιήσετε μια γλυκιά λιγούρα, το παγωτό σάντουιτς θα κλέψει την παράσταση.
Παγωτό σάντουιτς
Υλικά:
- 1 λίτρο παγωτό της αρεσκείας σας (βανίλια, σοκολάτα, φράουλα κ.λπ.)
- 24 μπισκότα (π.χ. σοκολατένια μπισκότα ή μπισκότα βανίλιας)
- 1/2 φλιτζάνι κουβερτούρα ή τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)
- Μικρά κομμάτια σοκολάτας, καραμέλας ή ξηρούς καρπούς για επικάλυψη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία: Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το να μαλακώσει ελαφρώς για 5-10 λεπτά. Θα πρέπει να είναι αρκετά μαλακό ώστε να απλώνεται εύκολα, αλλά όχι πολύ υγρό.
- Συναρμολόγηση: Πάρτε ένα μπισκότο και απλώστε περίπου 1/2 φλιτζάνι παγωτού πάνω του. Τοποθετήστε ένα δεύτερο μπισκότο από πάνω και πιέστε απαλά ώστε να σχηματιστεί το σάντουιτς.
- Προσθήκη επικάλυψης (προαιρετικά): Εάν θέλετε, μπορείτε να βυθίσετε τις άκρες του παγωτού σάντουιτς σε λιωμένη κουβερτούρα ή να τις καλύψετε με τρούφα σοκολάτας, ξηρούς καρπούς ή καραμέλα.
- Κατάψυξη: Τοποθετήστε τα παγωτά σάντουιτς σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και βάλτε τα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες ή μέχρι να παγώσουν καλά.
- Σερβίρισμα: Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, βγάλτε τα παγωτά σάντουιτς από την κατάψυξη και αφήστε τα να σταθούν για 1-2 λεπτά πριν τα απολαύσετε.
Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γρήγορη και επιτρέπει πολλές παραλλαγές για να δημιουργήσετε το ιδανικό παγωτό σάντουιτς για εσάς.