Κάποιοι άνθρωποι κάνουν πάντα τα ίδια λάθη στην επιλογή συντρόφου ζώντας την ίδια ιστορία ξανά και ξανά, με τελική κατάληξη την απογοήτευση.
Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, δες τι μπορεί να φταίει (πέρα από την υπόθεση ότι ψάχνουμε διακαώς να βρούμε έναν/μια σύντροφο που να μας θυμίζει τον πατέρα ή την μητέρα μας):
Βουλιάζεις στην αυτολύπηση: Το να ενημερώνεις συνεχώς τους άλλους για το πόσο ασήμαντος/η και ατελής είσαι, είναι σαν να προσπαθείς να τραβήξεις την προσοχή μόνο όσων θα ήθελαν να σε εκμεταλλευτούν κρατώντας για τον εαυτό σου τον ρόλο του θύματος. Αν αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου, θα φέρεις κοντά σου ανθρώπους που θα σε σέβονται πραγματικά.
Υποσυνείδητα αναζητάς να βγάλεις τα… απωθημένα σου: Ενδέχεται να κουβαλάς μέσα σου αρνητικές εμπειρίες του παρελθόντος και ταυτόχρονα να ψάχνεις (υποσυνείδητα) έναν ίδιο τύπο συντρόφου με αυτόν που είχες προηγουμένως και σε πλήγωσε. Ο λόγος; Να του/της ανταποδώσεις όλα όσα δεν μπόρεσες στον/στην προηγούμενο/η βγάζοντας το άχτι σου. Ατυχής επιλογή, γιατί ξεκινάει από λάθος βάση. Καλύτερα να καλλιεργήσεις τη δυνατότητά σου να εκφράζεσαι και να επικοινωνείς δηλώνοντας από την πρώτη στιγμή τι είναι αυτό που σε ενοχλεί και τι δεν θα επιτρέψεις να συμβεί στη νέα σου σχέση.
Δεν αναγνωρίζεις τις πραγματικές σου ανάγκες: Οι ανάγκες σου καθορίζουν και τα πρότυπα του εκάστοτε άντρα ή της γυναίκας που ψάχνεις. Λάθος ανάγκες θα φέρνουν κατ΄ εξακολούθηση μπροστά σου τον λάθος άνθρωπο. Σκέψου τι θα σε έκανε πραγματικά ευτυχισμένο/η, γιατί το υποσυνείδητο δεν εξαπατάται: Θα ηρεμήσει και θα σου δώσει την ευτυχία που αναζητάς μόνο όταν προσεγγίσεις τον/την κατάλληλο σύντροφο. Αν λοιπόν κάτι πάει λάθος, δοκίμασε να αλλάξεις τα μέχρι τώρα πρότυπά σου για το άλλο φύλο.
Ελλιπής εμπειρία; Σκέψου έξυπνα: Αν βέβαια πιστεύεις ότι δεν διαθέτεις αρκετή εμπειρία για να αποφύγεις την εμπλοκή σου σε έναν κύκλο από οδυνηρά συναισθηματικά λάθη, απλώς θυμήσου ότι οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν από τα λάθη τους, αλλά οι πραγματικά ευφυείς μαθαίνουν και από τα λάθη των άλλων.