Λονδίνο: Φωτιά σε συγκρότημα κατοικιών – Πάνω από 200 πυροσβέστες στην μάχη της κατάσβεσης


Μια σοβαρή πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα της 26ης Αυγούστου 2024 σε συγκρότημα κατοικιών και εμπορικών χώρων στο Dagenham, ανατολικά του Λονδίνου. Η πυρκαγιά κηρύχθηκε ως μείζων περιστατικό, κινητοποιώντας περισσότερους από 225 πυροσβέστες και 40 πυροσβεστικά οχήματα. Πάνω από 100 κάτοικοι εκκενώθηκαν από το κτίριο, ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει υπό διερεύνηση.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, 26 Αυγούστου 2024, μια μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε ένα συγκρότημα κατοικιών και εμπορικών χώρων στην οδό Freshwater στο Dagenham, στην ανατολική περιοχή του Λονδίνου. Η πυροσβεστική υπηρεσία του Λονδίνου ανταποκρίθηκε αμέσως στο περιστατικό, αποστέλλοντας 225 πυροσβέστες και 40 πυροσβεστικά οχήματα για να καταπολεμήσουν τις φλόγες.

Οι πρώτες αναφορές υποδεικνύουν ότι πάνω από 100 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν το κτίριο, ενώ δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, και άλλα τέσσερα έλαβαν επί τόπου ιατρική φροντίδα. Η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα, πλήττοντας πολλούς ορόφους του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του ισογείου, των ορόφων έως και τον έκτο, καθώς και των σκαλωσιών που υπήρχαν γύρω από το κτίριο.

Το κτίριο αυτό ήταν ήδη γνωστό στις αρχές για θέματα πυρασφάλειας, γεγονός που ενδέχεται να συνέβαλε στην ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι το κτίριο βρισκόταν υπό εργασίες για την αφαίρεση μη συμμορφούμενου εξωτερικού επενδύματος, κάτι που είχε προκαλέσει την τοποθέτηση σκαλωσιών γύρω από το κτίριο​.

Οι τοπικές αρχές συνέστησαν στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα και πόρτες λόγω του πυκνού καπνού που προκλήθηκε από την πυρκαγιά. Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Λονδίνου, Άντι Ρο, δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει μια σημαντική επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς και ότι χρησιμοποιούνται ειδικά μέσα όπως τηλεχειριζόμενες σκάλες και drones για την αξιολόγηση της κατάστασης από ψηλά.

Η αιτία της πυρκαγιάς παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής και διεξάγεται πλήρης έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ