Σουβλάκια λαχανικών: Μια «έκρηξη» χρωμάτων και γεύσεων στο πιάτο σας


Τα σουβλάκια λαχανικών είναι η ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν μια ελαφριά αλλά γευστική εναλλακτική στα παραδοσιακά κρεατικά. Στην παρακάτω συνταγή, δίνουμε μια ιδιαίτερη πινελιά στα κλασικά σουβλάκια λαχανικών, προσθέτοντας μια αρωματική μαρινάδα και μια ποικιλία λαχανικών που όχι μόνο εντυπωσιάζουν οπτικά, αλλά απογειώνουν και τη γεύση.

Σουβλάκια λαχανικών

Υλικά:

  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά, κομμένη σε μεγάλους κύβους
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 200 γρ. μανιτάρια portobello, κομμένα στη μέση
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 8 ντοματίνια
  • Ξυλάκια για σουβλάκια

Για τη μαρινάδα:

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο
  • Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Οδηγίες:

  1. Προετοιμασία λαχανικών: Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μεγάλα, ομοιόμορφα κομμάτια για να ψηθούν ομοιόμορφα στα σουβλάκια.
  2. Ετοιμασία μαρινάδας: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε τα λαχανικά στο μπολ και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Στήσιμο των σουβλακιών: Περνάμε τα λαχανικά εναλλάξ στα ξυλάκια για σουβλάκια, φροντίζοντας να διατηρούμε μια ποικιλία χρωμάτων και υφών.
  4. Ψήσιμο: Ζεσταίνουμε τη σχάρα ή το γκριλ σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ψήνουμε τα σουβλάκια για 10-15 λεπτά, γυρίζοντάς τα ανά διαστήματα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  5. Σερβίρισμα: Τα σερβίρουμε ζεστά με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού από πάνω και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί ή πίτες.

Αυτά τα σουβλάκια λαχανικών είναι μια έκρηξη χρωμάτων και γεύσεων, ιδανικά για καλοκαιρινές βραδιές και γεύματα στην ύπαιθρο. Η πλούσια μαρινάδα προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση στα λαχανικά, κάνοντάς τα ιδιαίτερα απολαυστικά για όλους!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ