Λακάκια στα μάγουλα: Πως σχηματίζονται;


Λακάκια στα μάγουλα: Για πολλούς, τα λακάκια στα μάγουλα αποτελούν στοιχείο γοητείας. Μάλιστα, όλο και περισσότερες γυναίκες προβαίνουν σε χειρουργικές επεμβάσεις για να το αποκτήσουν

Τα λακάκια σχηματίζονται μεταξύ των χειλιών και των μάγουλών μας, κάνοντας ένα μικρό βαθούλωμα στο δέρμα.

Σχηματίζονται όταν οι μύες που έρχονται σε επαφή με τα ζυγωματικά χωρίζονται στα δύο, δημιουργώντας έτσι μία κοιλότητα που επιτρέπει τον σχηματισμό αυτών των μικρών τρυπών.

Γιατί όμως σχηματίζονται τα λακάκια στο πρόσωπο;

Πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Physical Anthropology αποκάλυψε ότι πρόκειται στην πραγματικότητα για γενετική ανωμαλία.

Ακόμη, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα λακάκια μας βοηθούν να επικοινωνούμε καλύτερα τα συναισθήματά μας ενώ συμπαθούμε περισσότερο όσους τα διαθέτουν και τους θεωρούμε πιο γοητευτικούς.

Ίσως λόγω του πλατιού χαμόγελου ή ακόμη λόγω του ότι τα λακάκια ξυπνούν τα γονεϊκά μας ένστικτα, καθώς μας θυμίζουν πρόσωπα μωρών ή παιδιών.

Λακάκια στα μάγουλα: Πως σχηματίζονται;
Λακάκια στα μάγουλα: Πως σχηματίζονται;

Γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν λακάκια; Πώς σχηματίζονται;

Τα λακάκια είναι από τα πιο σέξυ χαρακτηριστικά στο πρόσωπο ανδρών και γυναικών και σίγουρα κάτι που ξεχωρίζει. Σχηματίζονται κυρίως, κάπου ανάμεσα στις άκρες των χειλιών και κάτω από τα μάγουλα και πρόκειται για μια… γενετικής ανωμαλία, σύμφωνα με ανθρωπολόγους.

Ναι, ναι…Καλά διαβάσετε. Για την ακρίβεια τα λακάκια σχηματίζονται όταν οι μύες που έρχονται σε επαφή με τα ζυγωματικά χωρίζονται στα δύο, δημιουργώντας μία κοιλότητα που επιτρέπει τον σχηματισμό αυτών των μικρών τρυπών.    Και μπορεί να είναι μια γενετική ανωμαλία σύμφωνα με τους επιστήμονες αλλά συγχρόνως ιστορικά τα λακάκια έχουν βοηθήσει τους ανθρώπους στο να επικοινωνούν καλύτερα τα συναισθήματά τους.

Επιπροσθέτως, τείνουμε να συμπαθούμε και να γοητευόμαστε περισσότερο   ανθρώπους με λακάκια γιατί σύμφωνα με ψυχολόγους, ενστικτωδώς απευθύνονται στα γονεϊκά μας ένστικτα, καθώς μας θυμίζουν πρόσωπα μωρών ή παιδιών σε πολύ μικρή ηλικία.

Πάντως αξίζει να θεωρείται μοναδικός, όποιος έχει λακάκια γιατί μπορεί σύμφωνα με τους επιστήμονες να οφείλεται σε μια γενετική ανωμαλία αλλά:

  • Μόνο το 20% των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη διαθέτουν λακάκια
  • Το 60% των σταρ του Hollywood έχουν λακάκια
  • Θεωρούνται σέξι
  • Δείχνουν νεότεροι
  • Πολλοί πολιτισμοί θεωρούν τα λακάκια καλοτυχία


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ