Ένα γλυκό ψυγείου με ροδάκινα είναι η ιδανική επιλογή για να απολαύσετε ένα δροσιστικό και ελαφρύ επιδόρπιο κατά τους ζεστούς μήνες. Η γλυκιά και ζουμερή γεύση των ροδάκινων συνδυάζεται αρμονικά με την απαλή κρέμα, δημιουργώντας ένα γλυκό που θα ικανοποιήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Είναι εύκολο στην παρασκευή και δεν απαιτεί πολύ χρόνο, καθιστώντας το τέλειο για τις καλοκαιρινές συγκεντρώσεις και τα οικογενειακά γεύματα. Ας δούμε πώς μπορείτε να το ετοιμάσετε.
Δροσερό γλυκό ψυγείου με ροδάκινα
Υλικά:
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
- 4-5 ροδάκινα φρέσκα ή κομπόστα
- 1 πακέτο ζελέ ροδάκινου
- 2 ποτήρια ζεστό νερό
Εκτέλεση:
- Βάση:
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Απλώνουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ, πιέζοντας το καλά για να δημιουργηθεί μια σταθερή βάση.
- Τοποθετούμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για περίπου 30 λεπτά.
- Κρέμα:
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και την βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί.
- Ροδάκινα:
- Κόβουμε τα ροδάκινα σε λεπτές φέτες και τα απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την κρέμα.
- Ζελέ:
- Ετοιμάζουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου, ανακατεύοντας τη σκόνη σε ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το ζελέ να κρυώσει ελαφρώς και το ρίχνουμε προσεκτικά πάνω από τα ροδάκινα.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά το ζελέ.
Σερβίρισμα:
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή απόλαυση!