Αυγουλίλα στα πιάτα και τα ποτήρια; Το κόλπο για να φύγει

© Javier Larraondo | Dreamstime.com

Αυγουλίλα στα πιάτα και τα ποτήρια; Η μυρωδιά που αφήνει το αυγό σε πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα είναι από τις πιο έντονες και πιο δύσκολες ως προς την απαλλαγή

Σχεδόν όλοι τρώμε αυγά σε καθημερινή βάση. Το αγαπημένο αυγό όμως, αφήνει μια μυρωδιά σε πιάτα και ποτήρια, που είναι πραγματικά δυσάρεστη.

Υπάρχουν τρόποι να διώξεις τη μυρωδιά αλλά το βασικό κόλπο είναι ένα. Ο κανόνας που δεν πρέπει να παραβείς θα σε βγάλει από τον κόπο να τρίβεις και να ξανατρίβεις.

Αυγουλίλα στα πιάτα και τα ποτήρια; Το κόλπο για να φύγει
Αυγουλίλα στα πιάτα και τα ποτήρια; Το κόλπο για να φύγει

Ο κανόνας

Ποτέ μην χρησιμοποιήσεις ζεστό νερό για να καθαρίσεις τα σκεύη που έχουν έρθει σε επαφή με το αυγό. Μόλις το κάνεις η μυρωδιά θα μείνει εκεί και θα χρειαστεί να πλένεις για περισσότερη ώρα από ό,τι θα χρειαζόταν.

Οι δοκιμασμένες λύσεις

Τρίβεις τα πιάτα με το κατακάθι του ελληνικού καφέ και μετά τα πλένεις κανονικά με σαπούνι και σφουγγάρι.

Ξίδι. Είτε μουλιάζεις τα πιάτα σε νερό με ξύδι, είτε τα πλένεις με ξύδι και ξεπλένεις με απορρυπαντικό.

Τρώγατε κι εσείς φρέσκο αυγό σε κούπα με ψωμάκι και αλατάκι;

Το είδαμε στο “x” και μας πήγε ίσαμε τριάντα και χρόνια πίσω. Ήταν κάτι που δεν ξέρω αν μου άρεσε, αλλά το έτρωγα όλο, παρά την μυρωδιά της αυγουλίλας που ανακατευόταν με το ψωμί, το πιπέρι και το αλάτι, αλλά και αυτό το διάφανο που περίσσευε από το ασπράδι.

Διαβάστε πως το αφηγείται χρήστης του διαδικτύου πιο κάτω:

“Ως παιδί ήμουν πολύ κακόφαγο… η μανούλα είχε απελπιστεί μαζί μου, τι στην καρέκλα με το σχοινί της μπουγάδας με έδεσε, τι με απείλησε, τι… τι… τι… εγώ εκεί… αρνούμουν πεισματικά να φάω!

Μέχρι που ξύπνησα και είχα στο στόμα τον κεφτέ του προηγούμενου μεσημεριού🙄… σωστό αγγελούδι 😂

Τα μοναδικά πράγματα που έτρωγα αδιαμαρτύρητα ήταν γάλα και αυγό. Ουσιαστικά με αυτά μεγάλωσα!

Ετσι λοιπόν πέρα από τις καρδάρες γάλα που έπινα καθημερινά έτρωγα και το αυγό μου, μελάτο με ψωμάκι και αλάτακι στο ποτήρι.

Χρόνια είχα να το φάω αλλά σήμερα το πρωινό μου ήταν αυτό…”

Ας θυμηθούμε πως το έφτιαχνε η μαμά!

Υλικά

 Χρόνος: 5 λεπτά
  1. 1 αυγό
  2. 1 φέτα ψωμί
  3. αλάτι
  4. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Βήμα 1

    Βάζουμε σε ένα μπρίκι νερό και το αυγό και το βάζουμε να βράσει.

  2. Βήμα 2

    Βράζουμε για 3 λεπτά από την ώρα που θα αρχίσει ο βρασμός.

  3. Βήμα 3

    Αφαιρούμε από το μάτι και ρίχνουμε κρύο νερό, αφήνουμε το αυγό στην άκρη.

  4. Βήμα 4

    Σε ένα ποτήρι κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες με το χέρι μας την ψίχα του ψωμιού.

  5. Βήμα 5

    Σπάμε το αυγό μέσα στο ποτήρι, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να πάει το αυγό σε όλο το ψωμί.

  6. Βήμα 6

    Γινόμαστε για λίγο και πάλι παιδιά.

    Τρώγατε κι εσείς φρέσκο αυγό σε κούπα με ψωμάκι και αλατάκι;

    ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΣ ΕΔΩ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ