Μέγα σκάνδαλο: «Με άδεια για βόθρο από το 1978» η πισίνα Κασσελάκη στις Σπέτσες


Χθες, Δευτέρα 19 Αυγούστου, κλιμάκιο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων πραγματοποίησε έλεγχο στην κατοικία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στις Σπέτσες, μετά από αναφορές που εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την κατασκευή και τη χρήση της ιδιοκτησίας. Η είδηση αυτή επιβεβαιώνεται από πηγές του Υπουργείου Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, ο μηχανικός της κατοικίας παρουσίασε στους ελεγκτές άδεια του 1978, η οποία είχε εκδοθεί για την κατασκευή σηπτικής δεξαμενής (βόθρου). Σύμφωνα με τον μηχανικό, η κατασκευή που σήμερα μοιάζει με πισίνα είναι στην πραγματικότητα η σηπτική δεξαμενή που είχε κατασκευαστεί τότε.

Ωστόσο, το Υπουργείο Πολιτισμού υπογραμμίζει ότι η άδεια αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί έγκυρη σχεδόν 50 χρόνια μετά την έκδοσή της, δεδομένου ότι το θεσμικό πλαίσιο για τις Σπέτσες έχει αναθεωρηθεί πλήρως τα τελευταία χρόνια. Οι πηγές του υπουργείου τονίζουν επίσης ότι ο έλεγχος δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει συζητήσεις, καθώς το θέμα αφορά τη συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς σχετικά με τις κατασκευές σε προστατευόμενες περιοχές, όπως είναι οι Σπέτσες. Αναμένεται να υπάρξουν περαιτέρω εξελίξεις, καθώς οι αρμόδιες αρχές θα συνεχίσουν να εξετάζουν την κατάσταση.

Το ζήτημα εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των παλαιών αδειών και την ανάγκη για επικαιροποιημένο έλεγχο των κατασκευών σε περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Οι εξελίξεις θα παρακολουθούνται στενά, καθώς η υπόθεση αφορά την ορθή εφαρμογή του νόμου και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ